Skvelá NEPEČENÁ jahodová roláda: Famóznu maškrtu si pripravíte raz-dva a chutí skutočne na jednotku!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne výborný recept na lahodnú nepečenú maškrtu, ktorú zvládne pripraviť skutočne každý.

Reklamy

Tento recept sme si okamžite zamilovali, takže neváhajte a pripravte si túto dobrotu aj vy.

Rodina si bude určite pochvaľovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 50 gramov práškového cukru
  • 250 gramov mascarpone
  • 200 mililitrov smotany na šľahanie
  • 14 cukrárskych dlhých piškót
  • trochu mlieka (na piškóty)
  • 200 gramov čerstvých jahôd
  • 1 tabuľku horkej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si v mise vyšľahajte mascarpone s práškovým cukrom do hladkého krému. Potom pridajte skôr vyšľahanú smotanu, a dôkladne prepojte.
  2. Dve tretiny náplne preneste do cukrárskeho vrecka. Teraz si utrhnite kúsok potravinovej fólie a položte ju na pracovnú plochu kuchynskej linky. Na nej následne vyskladajte cukrárske piškóty namočené v mlieku.
  3. Urobte dva rady vedľa seba po siedmich kusoch.
  4. V ďalšej fáze naneste smotanový krém na cukrárske piškóty a dôkladne rozotrite po celej ploche.
  5. Umyte čerstvé jahody, očistite ich od stopiek, prekrojte na polovice a vyskladajte do radu na náplň.
  6. Nakoniec všetko starostlivo zatočte pomocou fólie do rolády a dajte dezert tuhnúť do chladničky na dve hodiny.
  7. Vyberte roládu z chladničky, odstráňte potravinovú fóliu a začnite so zdobením. Zostávajúcim krémom potrite povrch maškrty a presypte nahrubo strúhanou horkou čokoládou, my sme vyskúšali bielu čokoládu a chutilo to skvele!

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našej Facebook stránke, aby ste každý deň videli nové recepty.

zdroj: youtube/ What to Сook

 

 

Reklamy