Naša obľúbená „ORAVSKÁ ŠMAKOTINA“ na večeru: Fantastický zapečený zemiakový hrniec so syrom, bravčovým mäsom a zeleninou!

Dnes si ukážeme úplne famózny recept na zemiakový hrniec, ktorý si musí zamilovať úplne každý.

Reklamy

Chuť tohto lahodného pokrmu je božská. Zemiakový hrniec zasýti celú Vašu rodinu a každý člen vašej rodiny si  túto variáciu mäsa a zemiakov určite zamiluje.

Vyskúšajte si zemiakový hrniec pripraviť ešte dnes.

Uvidíte, že výsledok Vás milo prekvapí a určite nebudete ľutovať. Recept na zemiakový hrniec je úplne geniálny.

Presvedčte sa sami teraz hneď.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 1,5 kg zemiakov
  • 8 plátkov slaniny alebo údeného mäsa
  • 60 dkg miešanej zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica)
  • 5 dkg masla
  • olej
  • grilovacie korenie
  • korenie
  • mleté ​​čierne korenie
  • 1 veľká krabička kyslej smotany
  • 20 dkg eidamu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky sa oškrabú, nakrájajú na plátky a opečú. Mäso je nakrájané na plátky, naklepané, osolené, posypané korením a osmažené v oleji. Zmiešajte zeleninu, osoľte a okoreňte.
  2. Nastrúhajte syr. Na dno plechu vystlaného papierom na pečenie si položíme vrstvu zemiakov a na ne položíme plátky mäsa.
  3. Mäso prikryjeme slaninou, posypeme zeleninou a potom pridáme ďalší rad zemiakov.
  4. Nakoniec zalejte kyslou smotanou a posypte strúhaným syrom.
  5. V predhriatej rúre pečieme dozlatista.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: humormagazin.com

 

Reklamy