Existuje mnoho dezertov a každý človek má iné preferencie v tejto oblasti. Pokiaľ ale neviete, aký tortu pripraviť, takmer istotou je stará dobrá čokoládová torta.
Reklamy
Kto by predsa nemal rád čokoládu, že?
Podľa tohto receptu dokážete ľahko a rýchlo pripraviť čokoládovú tortu s jemným a nadýchaným krémom , ktorý nadchne všetkých hostí.
Nechýba ani čokoládová poleva. Chuťový výsledok je fantastický.
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
cesto
- 4 vajcia
- 160 g cukru
- 3 dcl vody
- 160 g múky/ hladká
- 1 balenie prášku na pečenie
- 20 g kakaového prášku
- 50 g hrubo nasekaných orechov
krém
- 40 ml mlieka
- 4 hrnčeky múky/ hladká
- 1 vajce
- 225 g margarínu
- 225 g cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
- 45 g kakaa
poleva
- 150 g horkej čokolády
- 2 lyžice oleja
Takto budeme postupovať:
- Zmiešajte vajcia s cukrom a vodou, pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a orechy. Zahrejte zmes na miernom plameni a potom cesto upečte vo forme, alebo plechu. Medzitým pripravte krém.
- Zmiešajte mlieko s múkou, vajcom a zohrejte, potom nechajte vychladiť. Zmiešajte margarín s cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom, vmiešajte do zmesi mlieka a múky. Tento krém navrstvite na upečené cesto. Čokoládu roztavte vo vodnom kúpeli, zmiešajte s olejom a túto polevu nalejte na povrch torty. Nechajte celú tortu stuhnúť v chladničke cez noc a môžete podávať.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: mindenegyben.com
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Zemiaková maškrta od tety Helky: Chrumkavý a rýchly výsledok ktorý chutil naozaj každému!
Recept na lepšiu SACHER tortu nepoznám: Táto je lepšia ako z cukrárne!
Reklamy