Dnes vás oboznámime so senzačne rýchlym receptom, na ktorého konci sa Vám na tanieri objavia chutné, mäkučké, voňavé a lákavé bochníčky plnené syrom, kukuricou a šunkou.
Môžete ich svojej rodine pripraviť ako chutnú desiatu, ktorú budú Vaši blízki priamo ospevovať.
Nepotrebujete k príprave týchto bochníkov takmer žiadny, vymedzený čas, ktoré Vám príprava iných jedál zhltne.
Sú ľahké, rýchle a chutné.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 400 g hladkej múky
- 200 g masla
- 30 g čerstvého droždia
- 1 lyžičku cukru
- 150 ml teplého mlieka
- 2 lyžičky soli
NÁPLŇ
- Kukuricu podľa chuti
- 150 g šunky
- 1 tavený syr
- 4 lyžice kyslej smotany
NA POTRETIE
- 1 vajce
- 1 lyžičku kyslej smotany
- strúhaný syr
- (Môžete tiež zasypať sezamovým, alebo šalvie semienkami)
Takto budeme postupovať:
- Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Spracujeme cesto, ktoré uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hrnčeka si vykrojíme kruhy.
- Scedíme si kukuricu, nakrájame šunku a to všetko zmiešame v mise so syrom a smotanou.
- Do stredu každého kruhu dáme primerane zmesi. Prekryjeme ďalším vykrojeným kruhom cesta. Okraje dobre stlačíme, aby nám bochníčky držali pohromade.
- Potom už len potrite rozšľahaným vajcom so smotanou, posypte syrom a vložte do predhriatej rúry. Pečte podľa skúseností s Vašou rúrou. Bochníky by mali byť upečené dozlata.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť
Zdieľajte tento super recept na domáce bochníky so šunkou a syrom aj s vašimi priateľmi!
Určite si na nich tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: receptneked.hu