Dnes sme si pre Vás pripravili recept na skutočne báječný jahodový koláčik, ktorého nie je nikdy dosť!
Reklamy
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Chutí na jednotku!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- hladká múka – 300 g
- práškový cukor – 80 g
- vaječné žĺtky – 2 ks
- vanilkový cukor – ½ čajovej lyžičky
- citrónová šťava – 1 čajová lyžička
- maslo – 250 g
Na sneh budeme potrebovať:
- vaječné bielky – 4 ks
- práškový cukor – 250 g
- jahody – 300 g
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pol hodiny vopred vyberte všetky suroviny z chladničky, aby získali izbovú teplotu. Lepšie sa tak počas prípravy prepoja a výsledok bude chutnejší.
- Zmäknuté maslo vložte do misy a pridajte k nemu práškový a vanilkový cukor. Elektrickým šľahačom potom maslo s cukrom vyšľahajte do jemnej peny. Tú potom pokvapkajte citrónovou šťavou a znovu vyšľahajte.
- Rozklepnite štyri vajíčka a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky si odložte bokom a dva žĺtky si schovajte na inú príležitosť. Zvyšné dva žĺtky pridajte k maslovej hmote a zašľahajte ich do nej. Nakoniec do cesta preosejte hladkú múku, šľahacie metly vymeňte za miesiace háčiky a zamiesime hladké, vláčne a homogénne cesto.
- Plech na pečenie s rozmermi asi 20 x 25 centimetrov vyložte papierom na pečenie, vyklopte do neho hotové cesto a prstami ho rozprestrite rovnomerne po celej ploche na pečenie. Takto pripravený korpus vložte do rúry predhriatej na 180 ° C a pečte asi 20 minút.
- Odložené bielky šľahajte elektrickým šľahačom, metličkou či mixérom tak dlho, kým nevytvoríte hmotu tak hustú, že po vytiahnutí metličiek zostanú na povrchu pevné špice. Do bielkového snehu v niekoľkých dávkach jemne vmiešajte práškový cukor a miešajte tak dlho, kým sa cukor nerozpustí. Za pár minút máte hotovo.
- Upečený korpus vyberte z rúry a navŕšte naň snehový krém.
- Na ten potom vyskladajte zhruba v trojcentimetrových rozostupoch očistené čerstvé jahody a dajte zákusok na ďalších 20 minút dopiecť.
- Potom rúru vypnite a koláč nechajte vo vypnutej rúre ešte 7 minút dôjsť.
Video recept:
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: Youtube/ ЛЮБИМЫЕ РЕЦЕПТЫ
Reklamy