Pre milovníkov všetkých luxusných tort máme dnes dobrú správu.
Ukážeme Vám fantastický recept na Napoleon tortu, ktorá už na prípravu nemôže byť jednoduchšia.
Avšak chuť je božská. Presvedčte sa sami a uvidíte, že už si ju nikdy nebudete musieť objednávať v cukrárni.
Až na ňu nabudúce dostanete chuť, už budete presne vedieť, ako tortu Napoleon pripraviť.
Smotanová, ľahká, proste úžasná!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 650 g múky/ hladká
- 400 g margarínu
- 2 vajcia
- 150 ml vody
- 1 lyžička 6% octu
- štipka soli
- 2 PL koňaku
VAJEČNÝ KRÉM
- 750 ml mlieko
- 6 vajec
- 200 g cukru
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- Vanilkový cukor podľa chuti
- 150 g masla
Takto budeme v recepte postupovať:
- Všetky zložky musia byť v chlade. Zmiešajte maslo a múku a vymiešajte. Do vody dajte ocot, koňak, rozšľahané vajce a soľ. Z múky a octovej vody vymiešajte cesto. Rozdeľte ho na 10-13 kusov rovnakej veľkosti. Zakryte ich potravinovou fóliou a vložte zákusok do chladničky.
- Pomaly zahrievajte mlieko. Pridajte múku, cukor, vajíčka,ktoré ste predtým rozmiešali s múkou, vmiešajte maslo. Zmes nepretržite miešajte, kým nezačne hustnúť. Pripravte si vanilkový cukor a nechajte krém vychladnúť.
- Z kusov cesta vyňatých z chladničky vyvaľkáme pláty rovnakej veľkosti. Pečte ich na 180 ° po dobu 15 minút. Keď sa všetko ochladí, zostavte koláč.
- Teda plát, krém, plát, krém. Až do vyčerpania všetkých zložiek. Odrezkami môžete ozdobiť vrch torty.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: retete-usoare.info
Vyskúšajte tiež tieto dobroty: