Rožky už v obchode vlastne vôbec nekupujem, tieto domáce mi chutia oveľa lepšie!

Chuť lahodného a krehkého domáceho pečiva je jednoducho božská. Vypečenej a chrumkavé rožky vonia tak neodolateľne.

Reklamy

Každý z rodiny si ich musí zákonite zamilovať.

S kupovanými rožky sa tieto domáce absolútne nedajú porovnať

Recept, ktorý Vám prinášame, je úplne jednoduchý a ľahký. Nemusíte vôbec čakať na to, až cesto vykysne

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

– 350 g hladkej múky
– 250 ml mlieka
– 25 g čerstvého droždia
– 25-30 g rozpusteného masla
– 1 lyžičku cukru
– 1 lyžičku soli
– 1-2 lyžíc mlieka

Takto budeme postupovať:

  • Droždie si rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.
  • Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.
  • Potom pridáme kvások a vymiešame hladké cesto. Podľa konzistencie spoznáte, či je potreba prisypáva múku.
  • Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho na dva diely a posypeme múkou. Oba diely si rozvaľkáme na 4 rovnaké časti. Každú jednotlivú časť potom rozvaľkáme na tenký trojuholník, ktorý jednoducho zarolujeme do tvaru rožka.
  • Konce jemne zatočíme smerom nadol.
  • Plech si vystelieme papierom na pečenie a rožky na neho vyskládáme. Pred uložením do rúry môžeme povrch rožkov potrieť pre zvláčnenie mliekom. Pečieme v predhriatej rúre na 200-210 stupňov.
  • Teraz už stačí iba dôjsť pre ranné noviny a uvariť si k nim horúci čaj.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  ketkes.com

 

Reklamy