Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorá vždy zmizne z taniera takmer okamžite.
Reklamy
Chuť je skutočne lahodná a nevieme sa ho nikdy dojesť.
Deti si ho obľúbili a pýtali ho už zas na druhý deň 🙂
Pripravte si túto dobrotu a potešte celú domácnosť.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Na cesto:
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka krupicového cukru
- 1 šálka kakaového prášku
- 1 šálka slnečnicového oleja
- 5 vajíčok
- 1 kypriaci prášok
Budete ešte potrebovať:
- 300 gramov marhuľového džemu
- 1 menšia šálka uvarenej kávy
- 250 mililitrov smotany na šľahanie
- 250 gramov mliečnej čokolády
- cca 100 až 200 gramov horkej čokolády
- trochu oleja
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv malú kávu a nechajte ju vychladnúť. Potom sa pustite do prípravy piškótového cesta. V mise si vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, potom prilejte olej, prisypte kypriaci prášok, kakao, polohrubú múku a vypracujte hladké polotekuté cesto, ktoré naneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry na cca 30 až 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
- Keď sa korpus upečie, nechajte ho vychladnúť a potom piškótu pokvapkajte po celej ploche kávou. Následne ho natrite marhuľovým džemom a prelejte krémom, ktorý ste pripravili z mliečnej čokolády a smotany na šľahanie na vodnom kúpeli.
- Na povrch ešte môžete po zatuhnutí v chladničke naniesť polevu z horkej čokolády a trošky oleja.
- Necháme stuhnúť v chladničke.
Video recept:
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bukvarche.com/2020/11/26/какаова-торта-със-сладко-от-кайсии-соч
Vyskúšajte tiež:
U nás doma bezkonkurenčný recept: Cuketová omáčka „ZACUSCA“z Rumunska, na ktorej frčíme celý rok!
Toto je tá najlepšia medová maškrta „ALBINITA“ : Chutnejšia ako zákusky z cukrárne!
Reklamy