Obľúbenou skupinou dezertov sú tie, ktoré v sebe spájajú obyčajnú časť cesta s časťou dochutenou kakaom. Torta vďaka tejto kombinácii získa úplne nový vzhľad a tiež skvele chutí. V dnešnom recepte využijeme práve čokoládu a šľahačku.
Vytvoríme tak jemnú vláčnu tortu , ktorá bude chuťovo priamo neodolateľná. Tento dezert je veľmi efektívny a môžete ho servírovať napríklad na rodinných oslavách a stretnutiach. Príprava je veľmi jednoduchá.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Zloženie krémovej peny:
- 10 g želatíny
- 125 ml mlieka
- 200 ml šľahačky
- 60-90 g cukru
- vanilka
Zloženie čokoládového krému:
- 10 g želatíny
- 125 ml mlieka
- 200 ml šľahačky
- 60-90 g cukru
- 1 lyžica kakaa
- vanilka
Zloženie polevy:
- 50 g horkej čokolády
- 40 ml šľahačky
Takto budeme v recepte postupovať:
- Prichystajte si formu s priemerom 18 cm.
- Namočte želatínu v mlieku a pripravte krémovú penu, podľa návodu na obale, vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkou do tvrdej peny.
- Zmiešajte mlieko s trochou želatínovej zmesi a krúživými pohybmi zamiešajte.
- Postupne vmiešajte želatínu, kým nedostanete homogénnu zmes.
- Zamiešame šľahačku a vmiešame ju do zmesi, ktorú nalejeme do formy a dáme do chladničky po dobu 30 minút.
- Čokoládovú časť vytvoríme rovnako ako predchádzajúce časť, len nakoniec ochutíme kakaom.
- Nalejeme na bielu časť vo forme a odložíme na 30 minút do chladničky.
- Nakoniec Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a vmiešame do nej šľahačku. Zmesou polejeme tortu.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň
zdroj: bidista.com