Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutné „Berlínske šišky“.
Chutia naozaj lahodne takže neváhajte a pustite sa do prípravy.
Zvládnete ju jednoducho a rýchlo takže nie je nad čím váhať 🙂
Celá rodina si pýtala recept!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 400 gramov hladkej múky
- 7 gramov sušeného droždia
- 180 mililitrov teplého mlieka
- štipku soli
- 40 gramov práškového cukru
- 60 gramov masla
- 4 žĺtky
Na krém:
- 500 mililitrov mlieka
- 1 vrecko vanilkového pudingu v prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 6 vaječných žĺtkov
- 50 gramov škrobu
- 50 gramov masla
- trochu práškového cukru
- 400 mililitrov smotany na šľahanie
- 2 lyžice jahodového džemu
- slnečnicový olej na vyprážanie
- Práškový cukor na ozdobu.
Takto budeme v recepte postupovať:
- V mise si zmiešame preosiatu hladkú múku spolu so suchým droždím, mliekom, soľou, cukrom, zmäknutým maslom a vaječnými žĺtkami. Vypracujeme hladké a mäkké cesto. Potom ho prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu asi 60 až 90 minút. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
- Tvorenie šišiek a príprava vanilkového krému
Keď bude cesto vykysnuté, vyberieme ho z misy a položíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme z neho obdĺžnikový plát s hrúbkou asi 5 milimetrov. Potom z cesta pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska s priemerom zhruba 6 centimetrov. Keď minieme všetko cesto a kolieska budeme mať hotové, pustíme sa do prípravy vanilkového krému. Šišky ešte medzitým vykysnú. - V menšom hrnci privedieme do varu 450 mililitrov mlieka a v 50 mililitroch si vyšľaháme žĺtky, škrob, pudingový prášok, trochu práškového cukru a vanilkový cukor. Potom zmes vlejeme do vriaceho mlieka a pri stálom miešaní varíme do zhustnutia. Nakoniec odstavíme a necháme vychladnúť. Tiež si vyšľaháme vo väčšej mise smotanu do tuha.
- Keď budeme mať krém hotový, vložíme ho do chladničky vychladiť spolu s vyšľahanou šľahačkou a pustíme sa do vyprážania už nakysnutých šišiek. Do rozpáleného slnečnicového oleja v panvici vkladáme cesto a šišky smažíme do zlatista z oboch strán. Potom ich necháme vychladnúť a rozrežeme na pol. Plníme vanilkovým krémom, šľahačkou a pokvapkáme jahodovým džemom. Priklopíme druhým kusom šišky a máme hotovo 🙂
Tip: My ešte polievame šišky čokoládovou polevou 🙂
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www. iladies.ro/2020/10/13/gogosi-de-casa-cu-frisca-gem-de-capsuni-si-crema-de-vanilie-gogosi-mai-pufoase-si-mai-aromate-n-am-mancat