Babičkine kefírové vrtuľky: Báječná maškrta skutočne na každú príležitosť!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný sladký recept na lahodne kefírové vrtuľky, ktorý využijete skutočne pri množstve príležitostí.

Reklamy

U nás zmiznú z taniera vždy ako prvé a  majú aj nezastupiteľné miesto na oslavách a rodinných stretnutiach.

Všetci si ich pochvaľovali a pýtali recept!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

500 ml kefíru
2 vajcia
4 lyžice cukru
½ lyžičky soli
½ lyžičky jedlej sódy
6 šálok múky
1 vanilkový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Všetko jednoducho a dôkladne zmiešajte v mise. Potom cesto presuňte na dosku a dôkladne ho prepracujte na pevnú konzistenciu..
  2. Potom je potrebné cesto vyvaľkať: hrúbka cesta by nemala presahovať jeden centimeter. Snažte sa z cesta nevyválať koleso, ale najlepšie obdĺžnik.
  3. To preto, že ho budete následne rezať na obdĺžnikové tvary.
  4. Keď máte cesto nachystané a narezané, je potrebné ešte do každého obdĺžnika vyrezať v jeho strede malý otvor. Vďaka tomu sa vám s ním bude lepšie pracovať. Následne tento obdĺžnik chyťte za konce a ľahko otočte proti sebe. A vznikne vrtuľka. Tohto postupu sa báť nemusíte, pretože po prvom kúsku budete presne vedieť, ako na to.
  5. Keď je príprava hotová, rozpáľte si dostatočnú vrstvu oleja v hlbšej panvici. Svoje kefírové vrtuľky vkladajte do oleja a nechajte ich tu dôkladne presmažiť z oboch strán. Potom ich vyberte, nechajte ich odkvapkať, po vychladnutí obalíme v práškovom cukre, alebo v zmesi práškového cukru a škorice.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: recepti-mami.ru/recipe/hvorost-klassicheskij-recept-vkusno-i

Vyskúšajte tiež:

Chuť tejto smotanovej, kôprovej omáčky nemá chybu!

Veľmi chutný zákusok „SAMPITA“ od babičky zo Srbska: Recept, ktorý sme si zamilovali!

Reklamy