Úžasne kyprý a vláčny makový koláč vôbec nemusí byť obyčajný. Väčšinou o makových buchtách počúvame , že sú suché, drobenisté a nič moc.
Svedčí o tom aj to, že z plechu nezmizne počas mrknutia oka tak, ako niektoré iné pochúťky.
Avšak po prečítaní a vyskúšaní dnešného receptu, budete musieť túto makovú buchtu s marmeládou piecť potajomky.
Inak sa po nej totiž okamžite zapráši.
Kombinácia vanilky a višňovej marmelády je úžasná
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
- 250 g maku
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček mlieka
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 1 vajce
- 450 g višňovej marmelády
Krém:
- 1 vrecúško vanilkového pudingu
- 3 lyžice cukru
- 4 dl čerešňového džúsu, alebo šťavy z kompótu
Takto budeme postupovať:
- Zo surovín na cesto, okrem marmelády, vymiešame ručným šľahačom hladké cesto. Najskôr zmiešame sypké suroviny a potom pridáme olej s mliekom.
- Plech si vyložíme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom a vysypeme polohrubú múkou. Cesto na pripravený plech vylejeme. V predhriatej rúre pečieme 25-30 minút.
- Pripravíme si medzitým krém. Vanilkový puding sa zmieša s tromi lyžicami cukru, pridáme smotanu. Na miernom plameni začnite zahrievať čerešňovú šťavu. Do zahriate šťavy vsypte pudingový prášok s cukrom. Varte 5 minút.
- Nechajte vychladnúť a občas premiešajte.
- Marmeládu si prehrejte a dostaňte ju do tekutého stavu. Potom zmiešajte s pudingovú zmesou. Všetko dôkladne premiešajte.
- Keď je makový koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a rozrežte ho pozdĺžne. Na rez naneste Marmeladovú vanilkovou zmes. Priklopte vrchný plát makového koláča.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento báječný recept na makovník s marmeládou z hrnčeka aj s vašimi priateľmi!
Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: nosalty.hu