Leto máme pomaly za rohom a nikto z Nás sa pravdepodobne nevie dočkať na dlhé krásne dni, plné priateľov, rodiny, grilovačiek a užívania si voľných dní.
Reklamy
Či už plánujete nejaké posedenie, alebo ste doma s rodinou, určite by ste si radi zamaškrtili.
Tento receptík chutí skutočne ako banánky v čokoláde z obchodu, akurát že je ho viac a za stokrát lepšiu cenu 🙂
Neváhajte preto ani chvíľu, a vychutnajte si tento recept-
Budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 250 – 300 g kryštálového cukru
- 200 + 100 ml vody
- 15 ml banánovej esencie
- 30 g želatíny v prášku
Postup je jednoduchý, budeme postupovať takto:
- Želatínu namočíme do 100 ml studenej vody a necháme napučať.
- Formu na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm vymažeme olejom alebo maslom.
- Zvyšnú vodu zmiešame s cukrom a preložíme na mierny plameň.
- Varíme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
- Keď je želatína pripravená, preložíme ju do menšieho hrnca a zahrievaním rozpustíme.
- Potom želatínu pridáme do cukrového sirupu a premiešame. Zmes zložíme z plameňa a šľaháme mixérom približne 15 minút.
- Nakoniec pridáme banánovou esenciu a miešame ešte 5 minút.
- Ak chcete dosiahnuť ešte výraznejšie žltej farby, pridajte pár kvapiek potravinárskeho farbiva.
- Navrstvíme na plech a necháme stuhnúť.
- Nakrájame na kúsky a podávame posypané strúhanou čokoládou.
- Prípadne môžeme potrieť čokoládovou polevou.
Máme hotovo 🙂
Teraz už len stačí si zákusok vychutnať.
Prajeme Vám dobrú chuť.
zdroj: cookpro.com
Reklamy