Banány v čokoláde na plechu, ktoré chutia lepšie ako tie z obchodu!

Leto máme pomaly za rohom a nikto z Nás sa pravdepodobne nevie dočkať na dlhé krásne dni, plné priateľov, rodiny, grilovačiek a užívania si voľných dní.

Reklamy

Či už plánujete nejaké posedenie, alebo ste doma s rodinou, určite by ste si radi zamaškrtili.

Tento receptík chutí skutočne ako banánky v čokoláde z obchodu, akurát že je ho viac a za stokrát lepšiu cenu 🙂

Neváhajte preto ani chvíľu, a vychutnajte si tento recept-

Budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 250 – 300 g kryštálového cukru
  • 200 + 100 ml vody
  • 15 ml banánovej esencie
  • 30 g želatíny v prášku

Postup je jednoduchý, budeme postupovať takto:

  1. Želatínu namočíme do 100 ml studenej vody a necháme napučať.
  2. Formu na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm vymažeme olejom alebo maslom.
  3. Zvyšnú vodu zmiešame s cukrom a preložíme na mierny plameň.
  4. Varíme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
  5. Keď je želatína pripravená, preložíme ju do menšieho hrnca a zahrievaním rozpustíme.
  6. Potom želatínu pridáme do cukrového sirupu a premiešame. Zmes zložíme z plameňa a šľaháme mixérom približne 15 minút.
  7. Nakoniec pridáme banánovou esenciu a miešame ešte 5 minút.
  8. Ak chcete dosiahnuť ešte výraznejšie žltej farby, pridajte pár kvapiek potravinárskeho farbiva.
  9. Navrstvíme na plech a necháme stuhnúť.
  10. Nakrájame na kúsky a podávame posypané strúhanou čokoládou.
  11. Prípadne môžeme potrieť čokoládovou polevou.

Máme hotovo 🙂

Teraz už len stačí si zákusok vychutnať.

Prajeme Vám dobrú chuť.

zdroj: cookpro.com

Reklamy