Talianske závitky zvané „Girelli“ sú v slovenských domácnostiach známe ako slimáky z lístkového cesta, plnenie syrom a šunkou.
Vždy zo stola zmiznú ako prvé.
Popri obyčajných jednohubkách a chipsov, sú úplnou delikatesou.
Ich jednoduchá príprava je skôr fantastickým relaxom, ako fuška v kuchyni.
Na tejto chuťovke nie je vôbec nič zložité a Vaša snaha bude ocenená prázdnym tanierom.
Pochutnáte si na nich obzvlášť v kombinácii s bielym vínom.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 1 lístkové cesto
- 20 dkg šunky
- 50 g mäkkého syra
- 2 surové zemiaky
- soľ a korenie podľa chuti
Takto budeme v recepte postupovať:
- Zemiaky si nastrúhajte najemno a jemne osoľte. Poriadne vysušte.
- Zmäknuté lístkové cesto si vyvaľkáme. Najlepšie do kruhu. Na neho poukladáte nastrúhané zemiaky. Pridajte šunku a rozotrite mäkký syr.
- Cesto zrolujte a zabaľte do potravinovej fólie. Dajte ho do chladničky vychladiť na 30 minút. Potom ho nakrájajte na kolieska.
- Kolieska naskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň
zdroj: blog.giallozafferano.it