Božská zapečená kapusta v rúre! Zakarpatský recept na ktorom si musí pochutnať každý!

V dnešnom článku vám ukážeme úplne dokonalý recept, ktorý pochádza z Ukrajiny. Táto zapečená kapusta je skvelá hlavne tým, že je veľmi jednoduchá na prípravu. A tá chuť? Proste božská!

Reklamy

Šťavnatý recept sa hodí na obed či večeru a zasýti celú vašu rodinu!

 ingrediencie

– kapusta
– 1 kg bravčové
-150 g bravčovej masti
-130 g smotana
-30 g paradajkový pretlak
– 1,5 litra vody
– soľ a korenie

Takto budeme postupovať:

 1) 

Najskôr si uvaríme kapustu, následne jemne nakrájame cibuľu a opražíme ju na masti.

 2) 

Mäso si nakrájame na tenké kúsky a dochutíme soľou a korením.

 3) 

Do listov kapusty zabalíme mäso a vložíme lyžičku cibule. Zrolujeme.

 4) 

Dno pekáča pokryjeme listami kapusty. Umiestnime do pekáča naše rolky. Posolíme a zalejeme vriacou vodou, mala by dosahovať 1-2 cm. Pridáme paradajkový pretlak a kyslú smotanu.

 5) 

Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 40 minút.

 

Máme hotovo! Doboru chuť.

zdroj

Reklamy

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*