Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú tortičku, ktorú si pripravíte jednoducho a BEZ pečenia.
Reklamy
S lahodnou broskyňovou penou chutí skutočne báječne a musím povedať, že doma chutila skutočne všetkým.
Príprava je skutočne jednoduchá.
Mňam!
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Na korpus budeme potrebovať:
- 120 g sušienok
- 80 g masla
Na penu budeme potrebovať:
- 200 ml smotany 30 – 33%
- 250 g gréckeho jogurtu
- 25 g práškového cukru
- 60 g kondenzovaného mlieka
- 12 g želatínových plátkov
- 600 g broskýň alebo nektáriniek
Na dekoráciu:
- 150 ml smotany 30 – 33%
- 25 g práškového cukru
- pol broskyne
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pripravíme si guľatú formu na tortu s priemerom 18 cm. Najskôr si pripravte korpus – sušienky zomeľte v mixéri. Pridajte rozpustené a vychladené maslo a všetko spolu premiešajte. Túto zmes dajte do formy, ktorú si vyložte papierom na pečenie. Rovnomerne uhlaďte a dobre pritlačte lyžicou alebo pohárom .Potom vložte do chladničky a medzitým si pripravíme penu.
- Penu vytvoríte z broskýň a želatíny.
Najskôr si broskyne olúpte a zbavte ich semienok. Nakrájajte na kocky a rozmixujte 150 gramov. Želatínové plátky polejte studenou vodou a nechajte hydratovať. Rozmixujte smotanu, ktorú ste práve vytiahli z chladničky, kým sa neobjavia mäkké špičky. Pridajte cukor, grécky jogurt, kondenzované mlieko a broskyňovú penu. Zmiešajte do hladka pomocou mixéra, ten si nastavte na nízku rýchlosť.. - Želatínu vyberte z vody a vložte do hrnca, ktorý má silné dno. Rozpustite ju na miernom ohni za stáleho miešania, ale dajte pozor, aby sa nezačala variť. Potom ju pridajte do peny a mixujte znovu do hladka na nízkej rýchlosti.
- Kúsky broskyne pridajte do peny a zamiešajte. Zmes potom nalejte do formy a rozotrite.
- Vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny. Odstráňte obvodovú časť formy, oddeľte tortu od papiera na pečenie.
Video postup:
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=6obLHzgFgsA
Babičkine SVIATOČNÉ „KÁVOVÉ ZRNÁ“ : Bez tejto dobroty si už ani nevieme predstaviť VEĽKÚ NOC!
Pečené šťavnaté kura so zemiakmi v jemnej smotanovej omáčke, ktoré chutí skutočne veľmi fantasticky!
Reklamy