Chutný čokoládový koláč s jemným vanilkovým krémom, nadýchaný ako perinka!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú dobrotu, ktorú sme so okamžite obľúbili.

Reklamy

Chutí naozaj skvele a my sa už teraz nevieme dočkať, kedy si ju pripravíme znova.

Nabudúce rovno dvojitú porciu!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia
  • 100 g kyslej smotany
  • 150 ml slnečnicového oleja
  • 180 g cukru
  • 240g múky/ hladká
  • 40 g kakaového prášku
  • 8 g prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ¼ lyžičky soli
  • Lyžička vanilkového extraktu alebo jeden vanilkový cukor
  • Práškový cukor na posypanie

Na krém:

  • 300ml mlieka
  • 1 vajce
  • 70 g cukru
  • štipka soli
  • Lyžička vanilkového extraktu alebo jeden vanilkový cukor
  • 30 g kukuričného škrobu
  • 25g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Priveďte mlieko do varu v hrnci so silnejším dnom. Medzitým si v hlbšom hrnci zmiešajte cukor, štipku soli a kukuričný škrob. Pridajte vajcia a dôkladne premiešajte do hladkej konzistencie. Za neustáleho miešania prilievajte k tejto zmesi polovicu horúceho mlieka. Presuňte hrniec na mierny oheň, stále miešajte a pridajte druhú polovicu mlieka. Zmes začne hustnúť, a zatiaľ čo nepretržite miešate, získava hladkú podobu.
  2. Na miernom ohni varte jednu minútu a presuňte na pracovnú dosku. Šľahajte do mierneho vychladnutia krému a potom postupne pridávajte maslo a vanilkový extrakt. Po úplnom vychladnutí krém ešte raz poriadne premiešajte, aby neobsahoval hrudky a bol dokonale hladký. Naplňte cukrárske vrecko a nechajte ešte chvíľu odpočívať v izbovej teplote.
  3. Je čas si pripraviť cesto. Vajcia, cukor a soľ vložte do hlbokej misky a vyšľahajte dohladka. Pridajte vanilkový extrakt, kyslú smotanu a slnečnicový olej a opakujte šľahanie. Prisypte preosiatu múku s práškom do pečiva, jedlou sódou a kakaovým práškom a šľahajte, kým sa všetky prísady nespoja v bezchybne hladké cesto.
  4. Pripravenú zmes nalejte rovnomerne do pripravenej tortovej formy s priemerom 28 cm, ktorú ste vyložili papierom na pečenie.
  5. Vanilkový krém pomocou cukrárskeho vrecka naneste v líniách na cesto a mierne ho doň ponorte. Pokiaľ máte krému dostatok, vytvorte mriežku.
  6. Pečte 30-35 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.
  7. Po upečení nechajte koláč dôkladne vychladnúť, a nakoniec posypte práškovým cukrom.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: paranormal.tt

 

Reklamy