Cuketové rezance so syrovou omáčkou – vynikajúci recept, ktorý si určite zamilujete!

Milujete cestoviny s krémovými omáčkami? Cestoviny s cuketou, zdravé a rýchle. Top recept na fit jedlo, ktoré zasýti a chutí božsky.  Na ich výrobu budete potrebovať stroj na špiralizovanie cukety, z ktorej si takto jednoducho vyrobíte zeleninové špagety. Zdravšiu verziu pripravíte omnoho rýchlejšie ako originálne cestoviny.

Reklamy

Ingrediencie:

43 g masla,
3 špiralizované, stredne veľké cukety,
2 zlisované hlavičky cesnaku,
2 polievkové lyžice polohrubej múky,
360 ml 2% mlieka, alebo viac, ak je to potrebné,
1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu,
1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana,
30 ml mlieka s 30 ml šľahačkovej smotany – vymiešaná zmes na zalievanie cestovín,
50 g strúhaného parmezánu,
kóšer soľ,
mleté čierne korenie,
2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate.

Postup

Pätnásť gramov masla roztopte v hrnci pri miernej teplote. Pridajte cukinu a sem-tam ju premiešajte. Varte ju kým nezmäkne a rovnomerne sa neprehreje, približne 3-5 minút a potom ju dajte bokom.

Zvyšok masla roztopte v hrnci. Pridajte cesnak a za stáleho miešania ho varte 1-2 minúty. Potom pridajte múku a miešajte ju približne 1 minútu. Postupne primiešajte mlieko, tymián a oregano. Varte za stáleho miešania 1-2 minúty. Potom primiešajte zmes mlieka a smotany a parmezán. Keď omáčka trochu zhustne, pridajte soľ a mleté čierne korenie. Ak je príliš hustá, pridajte viac mlieka. Do omáčky vmiešajte cuketu.

Podávajte ihneď ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Zdroj: damndelicious

Ak sa Vám článok páčil alebo ste sa dozvedeli niečo nové – zdieľajte ho, alebo podporte Like-om. Čím viac zdieľaní, tým väčšia motivácia pre nás, písať šikovné nápady každý deň.

Reklamy