Určite si spomínate na svoje detstvo a na chute rôznych sladkých dobrôt. Medzi tie sa určite radila aj taká, ktorá kombinovala onú sladkosť a tiež fakt, že bola z mlieka a teda zdravá.
Touto dobrotou bol Pribináčik.
Ten samozrejme kúpite v obchodoch aj teraz. Prečo ho ale kupovať, keď je tu iná možnosť. Môžete si urobiť Pribináčik doma.
Prečo? Keďže budeme garantovať, že vám zachutí viac ako ten kupovaný.
A tiež si môžete byť istí tým, že aj oveľa menej stojí. Výhody sú jasné.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 200 g mliečnej čokolády
- 4 balenia tučného tvarohu
- 10 lyžíc cukru
- 1 balenie piškót
Takto budeme v recepte postupovať:
- Prvým krokom je príprava tvarohu. Všetky balenia vyklopte do misy, pridajte všetok cukor a miešajte. Cieľom je to, aby sa cukor s tvarohom dokonale prepojil. Teda aby sa hlavne rozpustil a aby bol tvaroh rovnomerne sladký. Túto časť preto nepodceňujte a dajte si záležať na tom, aby bolo všetko tak, ako by malo byť.
- Druhým krokom je ušľahanie smotany. Tu je postup celkom jednoduchý. Základom je smotanu dobre vychladiť, naliať do misy a vziať si šľahač, ktorý prácu odvedie za vás. Cieľom je, aby bola smotana ušľahaná na takú šľahačku, ktorá bude veľmi dobre držať v samotnej mise, aj keď ju otočíte hore dnom. To je tá pravá konzistencia, ktorú budete chcieť dosiahnuť.
- Akonáhle je šľahačka hotová, môžete ju opatrne primiešavať do tvarohu. Cieľom je vytvoriť nadýchanú zmes, ktorá bude doslova lákať k tomu, aby ste ju ochutnali. A stále bude samozrejme aj držať pohromade. Potom rozdeľte hotovú zmes na 2 časti.
- Mliečnu čokoládu klasicky rozpustíte v hrnci, ktorý bude umiestnený vo vodnom kúpeli. Tým eliminujete možné pripaľovanie a tiež zaistíte rovnomerné rozloženie teploty. Akonáhle je čokoláda rozpustená, môžete ju opatrne naliať do jednej časti tvarohu so smotanou. Všetko dôkladne premiešate aby opäť došlo ako k prepojeniu chutí, tak aj prepojenie konzistencie.
- Prípravy sú za vami a tak sa môžete pustiť do kroku posledného, ktorým je už len naplnenie formy, kde domáci Pribináčik vznikne. Na dno poukladáme piškóty a na ne sa nanesie vrstva prvého krému. Je jedno, či to bude ten čokoládový, alebo sa bude jednať o prírodné kakaový. Všetko sa dobre rozotrie a opäť sa vytvorí vrstva piškót. A ako iste čakáte, tak hornou vrstvou bude druhá časť krému.
- Dáme do chladničky.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept aj s priateľmi, určite si tiež radi pochutnajú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež tieto recepty: