Fajnové jedlíčko a iba z jedného jediného pekáča: Takéto recepty zbožňujeme!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

Reklamy

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 7 ks. zemiaky
  • kuracie prsia, bravčová panenka
  • 3 ks cibule
  • 1/2 čajovej lyžičky sójovej omáčky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica horčica
  • 5 až 6 polievkových lyžíc majonéza / kyslá smotana
  • soľ, korenie a oregano podľa chuti
  • syr podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

 

  1. Začnite jedlo pripravovať tak, že si vezmete mäso, nakrájate ho na plátky a zľahka naklepete paličkou. Takto spracované mäso dajte do hlbšej misy a pokvapkajte olivovým olejom, soľou, čiernym korením a pridať môžete aj vaše obľúbené korenie.
  2. Pridajte ešte majonézu alebo kyslú smotanu, horčicu, pár kvapiek sójovej omáčky a prelisovaný strúčik cesnaku . Následne všetko dobre premiešajte. Do receptu patrí aj cibuľa, takže ju olúpte, nakrájajte na kolieska a dajte do samostatnej misky.
  3. Teraz si môžete olúpať zemiaky a hneď potom ich nakrájať na tenké plátky. Dajte si ich do misky, kde ich osoľte a ochuťte oreganom. Siahnite po zapekacej mise, v ktorej budete jedlo piecť a dajte do nej mäso. Na mäso postupne naskladajte cibuľu spoločne so zemiakmi. Pokiaľ vám v miske od mäsa zostala nejaká omáčka, pokvapkajte s ňou celú zapekaciu misu.
  4. Akonáhle budete mať v zapekacej mise všetky suroviny, môžete misu prikryť vekom a predhriať si rúru na 200 až 220 °C. Až bude v rúre táto požadovaná teplota , môžete jedlo v zapekacej miske vložiť do rúry a piecť asi 1 hodinu alebo 1,5 hodiny. Doba pečenia závisí od hrúbky zemiakov a tiež druhu mäsa.
  5. Predtým, než bude pečenie hotové, si naplánujte 10 minút pred koncom pečenia upozornenia. Zapekaciu misu s jedlom vyberte z rúry a zložte z nej pokrievku. Na jedlo nastrúhajte napríklad eidam alebo goudu a zapekaciu misu bez veka vráťte späť do rúry. Takto nechajte jedlo piecť ešte ďalších 10 minút.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkina víkendová klasika: Jablkové “ TIRAMISU“ len tak niečo neprekoná!

Podporuje chudnutie, detoxikuje telo a navyše perfektne chutí!

 

 

 

Reklamy