Famózne pečené mäsko pripravené v úžasnej marináde s chrumkavou slaninou, syrom a klobásou: Doma si to nevieme vynachváliť!

Slováci sú národ milujúci mäso, a aj napriek šíriacím sa trendom vegetariánstva a vegánstva si ho mnoho z nás stále rado dopraje.

Reklamy

Pokiaľ Vás už nudia klasické prípravy, určite Vás poteší nejaká nová inšpirácia v podobe nasledujúceho receptu.

Stačí vybrať pekný kus mäsa a spojiť ho s ostatnými lahôdkami, ako je napríklad slanina, syr a klobáska.

Z tejto zapečenej kombinácie sa naje celá rodina a iste si všetci pochutnajú vďaka vynikajúcej domáce marináde, v ktorej je mäso pripravené.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1,5 kg mäsa bez kosti v celku
  • 100 g nakrájanej slaniny
  • 1 kocka vývaru
  • 200 g syra
  • 1 klobása
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika

zloženie marinády

  • olej
  • zmes maďarského korenia
  • vegeta
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie
  • paprika

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Mäso nakrojte každých 1,5 cm. Zmiešajte všetky prísady marinády a mäso do nej naložte. Zabaľte ho do hliníkovej fólie a nechajte cez noc odpočívať v chladničke.
  2. Ďalší deň do pripravených zárezov vložte syr a kusy slaniny, plátky klobásy a tiež zeleniny. Vložte mäso do plechu a polejte ho vývarom pripraveným z kocky.
  3. Pečte cca 2 hodiny v rúre a akonáhle mäso sčervená, môžete ho podávať s vhodnou prílohou.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: elmenyorszag.com

 

Reklamy