Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú pudingovú maškrtu, ktorú sme si všetci u nás doma veľmi obľúbili.
Reklamy
Pripravte si ja vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.
Chutí naozaj báječne!
Ak by ste si nevedeli poradiť, na konci článku nájdete video s prípravou.
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- hladká múka – 1 pohár
- voda – 1 pohár
- maslo – 100 g
- vajcia – 3 ks
- cukor – 1 lyžička
- soľ – 1 štipka
Na pudingový krém budeme potrebovať:
- mlieko – 3 hrnčeky
- cukor – 1 pohár
- vanilkový cukor – 1 sáčok
- hladká múka – 2 lyžice
- škrob – 1 lyžica
- maslo – 1 lyžica
- žĺtok – 1 ks
Na polevu budeme potrebovať:
- mliečna čokoláda
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do hrnca nalejeme mlieko a pridáme hladkú múku, škrob, cukor a jeden vaječný žĺtok. Všetko dôkladne premiešame. Varíme do zhustnutia. Následne pridáme do zmesi jednu polievkovú lyžicu masla a vanilkový cukor a opäť prešľaháme do krémovej konzistencie. Hrniec prekryte pergamenovým papierom či fóliou a nechajte chvíľku odstáť.
- Rozpustíme kus masla, prilejeme k nemu vodu, pridáme štipku soli a lyžičku cukru a vsypeme pohár hladkej múky. Vareškou dôkladne bez prestania miešame, kým nezískame husté cesto. To chvíľku na ohni smažíme a trieme, kým nebude hladké a súdržné. Potom odstavte z kachlí a cesto vyklopte do hlbokej misy. Jeden po druhom potom pridávajte tri vajíčka, pričom každé z nich elektrickým šľahačom dôkladne a bezo zvyšku zapracujte do cesta skôr, než pridáte ďalšie. Po pridaní posledného vajíčka by sa mala konzistencia cesta zmeniť na pastovitú konzistenciu.
- Hotové cesto naplníme do zdobiaceho vrecka. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a s pomocou vrecka naň v miernych rozostupoch vytláčame prúžky cesta s dĺžkou okolo päť centimetrov. Namočíme si prst a podľa potreby poupravíme ich tvar a keď sme spokojní, dáme ich piecť v predhriatej rúre pri teplote 200 °C po dobu 15 minút bez toho, aby sme otvárali dvierka rúry. Potom znížime na 180 °C a ešte 10 minút dopekáme, kým na povrchu mierne nezružovie. Potom banániky ihneď vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.
- Vanilkový krém vložíme do cukrárskeho vrecka. Každý banánik narežeme a vytlačíme do neho toľko krému, koľko sa doňho zmestí. Na kachliach rozohrejeme mliečnu čokoládu a namočíme do neho jednu stranu každého naplneného banánu. Pokiaľ chcete, môžete potom z čokolády ešte vytvoriť priečne striekance na ozdobu.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: KayinvalidemveBen
Reklamy