Fantastický 5-minútový chlebíček z jabĺčiek: Blesková maškrta, ktorú sme si zamilovali doslova hneď na prvé sústo!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný jablkový koláčik, ktorý sme si obľúbili takmer okamžite.

Reklamy

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Chutí naozaj výborne!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • hladká múka  230 g
  • cukor  150 g
  • biely jogurt  125 g
  • olej  70 ml
  • vajcia  3 ks
  • vanilkový cukor  1 vrecúško
  • prášok do pečiva  1 sáčok
  • citrónová šťava 1 lyžica
  • jablká  2 ks
  • cukor  podľa potreby
  • maslo  podľa potreby

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do hlbokej misy rozklepneme tri vajíčka, prisypte k nim 150g  cukru a jedno vrecko vanilkového cukru alebo lyžičku vanilkovej esencie. Metličkou všetko miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridajte biely jogurt a slnečnicový olej a pokračujte v miešaní. Potom pridajte ešte jednu polievkovú lyžicu citrónovej šťavy a znova zamiešajte. Cez jemné sitko preosejte do hmoty hladkú múku a prášok do pečiva a pokračujte v miešaní, kým nezískate hladké, homogénne a polotekuté cesto.
  2. Pripravte si 2 jablká. Rozkrojte ich na polovice a vykrojte z jabĺk jadrovníky a stopky. Čo sa týka šupky, môžete ju buď nechať, alebo ju olúpte. Záleží to len na vašej chuti. Očistené polovice jabĺk rozkrájajte na tenké mesiačiky.
  3. Formu na chlebíček vytrite olejom či maslom a vysypte hladkou múkou. Potom do formy vlejte pripravené cesto a jeho povrch špachtľou dôkladne urovnajte do roviny. Na povrch cesta potom vyskladajte plátky jabĺk, aby boli čo najhustejšie vedľa seba. Povrch zasypte jednou polievkovou lyžicou kryštálového cukru a pridajte naň niekoľko kúskov masla, ktoré rozložte rovnomerne po celom povrchu.
  4. Pripravené cesto vo forme vložte do rúry predhriatej na teplotu 170 °C a pečte ho po dobu 45 minút. Vyskúšajte zapichnutú špajdľu, či je cesto dostatočne prepečené (pokiaľ na nej priľnú kúsky cesta, treba ho ešte dopiecť, ak je suchá, je dopečené) a vyberte chlebíček z rúry.
  5. Necháme vychladnúť a môžeme podávať!

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ dans la cuisine de sou

 

 

Reklamy