Farmárska „BAŠTA“ z jedného pekáča: Prudko-návykové, zapečené zemiaky s kuracím mäskom a smotanou

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný tip na chutný a jednoduchý obed z jedného pekáča.

Reklamy

Toto jedlo je u nás takzvaná „istotka“ , lebo Ňou nikdy nič nepokazíte, vždy chutí skvele a obľúbil si ho každý.

Pripravte si túto dobrotu a uvidíte, že Vás doma budú na rukách nosiť 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2-3 kusy zemiakov
  • jednu cibuľu
  • 800 gramov kuracích pŕs
  • 2 cukety
  • smotanu na varenie (môžete nahradiť aj bielym jogurtom, alebo kyslou smotanou)
  • majonézu (2 polievkové lyžice).

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si olúpte zemiaky a umyte ich pod vlažnou vodou. Potom ich nakrájajte na tenšie plátky a rozprestrite do pekáča vymasteného maslom, alebo olejom.
  2. Na rad prichádza cibuľa, ktorú olúpte tiež a pokrájajte na rovnako široké kolieska, následne ju navrstvite na plátkové zemiaky. Nasleduje príprava kuracieho mäsa. Prsia z kurčaťa odblaňte, umyte studenou vodou a nakrájajte na stredne hrubé plátky. Okoreňte soľou, korením a grilovacím korením z oboch strán.
  3. Použiť môžete aj čerstvé bylinky podľa obľuby. Mäso položte do zapekacej misky na cibuľu a pokračujte s prípravou cukiet. Tie umyte, zbavte stopiek a nakrájajte na centimeter široké kolieska. Potrite olejom a poukladajte na kuracie prsia.
  4. Keď budete mať všetky potrebné suroviny v pekáčiku navrstvené, je na čase pripraviť zapekaciu omáčku. Do menšej misky vylejte kyslú smotanu, smotanu na varenie alebo jogurt, pridajte majonézu a dobre premiešajte.
  5. Vzniknutou omáčkou polejte ingrediencie v zapekacej miske, prikryte alobalom na pečenie a dajte piecť do rúry na 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  6. V polovici pečenia alobal, alebo papier na pečenie zložte z pekáča a dopečte neprikryté, my v tejto fázy ešte pridávame strúhaný syr.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: /odnaminyta.com/stil-zhizni/reczepty/49415-berem-kurinoe-file-kartofel-kabachki-i-gotovim-vkusneishii-ujin-kak-v-restorane-video

 

Reklamy