Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný žĺtkový, univerzálny krém, ktorý chutí naozaj na jednotku.
Reklamy
Hodí sa skutočne ku množstvu zákuskov a tort, ktoré sme si zamilovali.
Jeho jednoduchá príprava a senzačná chuť Vás prekvapí!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 200 g krupicového cukru
- 400 g zmäknutého masla
- 80 ml vody
- 6 vaječných žĺtkov
- 5 ml vanilkového extraktu
- 20 ml citrónovej šťavy
Takto budeme v recepte postupovať:
- V mise si pomocou ručného mixéra vyšľaháte vaječné žĺtky spoločne s lyžicou krupicového cukru. Zvyšné množstvo cukru si nasypte do hrnca a zalejte 80 mililitrami vody. Hrniec dajte na sporák a na strednom plameni zmes priveďte do varu a počkajte, kým sa vytvorí riedky karamel. Potom ho odstavte z platne a začnite opäť šľahať vaječné žĺtky s tým, že do nich pomaly prilievajte karamel. Mixujte, kým to nebude mať konzistenciu krému.
- Vlejte citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a mixérom naposledy dôkladne premiešajte. Výsledný krém prekryte potravinovou fóliou a dajte vychladiť do chladničky minimálne na niekoľko hodín.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: hamov-hotov.ru/francuzskij-zavarnoj-krem-na-zheltkax-idealnyj-krem-dlya-tortov-i-pirozhnyx.html
Reklamy