Francúzsky univerzálny žĺtkový krém, ktorý sa vždy hodí skoro do všetkým zákuskov

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný žĺtkový, univerzálny krém, ktorý chutí naozaj na jednotku.

Reklamy

Hodí sa skutočne ku množstvu zákuskov a tort, ktoré sme si zamilovali.

Jeho jednoduchá príprava a senzačná chuť Vás prekvapí!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 200 g krupicového cukru
  • 400 g zmäknutého masla
  • 80 ml vody
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 5 ml vanilkového extraktu
  • 20 ml citrónovej šťavy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V mise si pomocou ručného mixéra vyšľaháte vaječné žĺtky spoločne s lyžicou krupicového cukru. Zvyšné množstvo cukru si nasypte do hrnca a zalejte 80 mililitrami vody. Hrniec dajte na sporák a na strednom plameni zmes priveďte do varu a počkajte, kým sa vytvorí riedky karamel. Potom ho odstavte z platne a začnite opäť šľahať vaječné žĺtky s tým, že do nich pomaly prilievajte karamel. Mixujte, kým to nebude mať konzistenciu krému.
  2. Vlejte citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a mixérom naposledy dôkladne premiešajte. Výsledný krém prekryte potravinovou fóliou a dajte vychladiť do chladničky minimálne na niekoľko hodín.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: hamov-hotov.ru/francuzskij-zavarnoj-krem-na-zheltkax-idealnyj-krem-dlya-tortov-i-pirozhnyx.html

 

Reklamy