Gazdovské kuracie prsia so syrovým klobúčikom: Recept, ktorý má doslova hodnotu zlata!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne chutný recept na jedlo, za ktoré Vás bude chlap na rukách nosiť 🙂

Reklamy

Reč je o chutných kuracích prsiach so syrovým klobúčikom.

Jedlo je skutočne výborné a nepochybujeme, že si recept zamilujete.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 – 4 veľké kuracie prsia
  • 1 cibuľu
  • stredne veľké paradajky
  • 3 varené vajcia
  • čerstvé bylinky podľa obľuby (môže byť kôpor, petržlenová vňať, pažítka)
  • 150 gramov tvrdého syra na strúhanie
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • soľ, korenie
  • slnečnicový olej
  • grilovacie korenie na kurča

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si odblaníme  kuracie prsia a zrežeme ich na plátky s hrúbkou asi 5 milimetrov. Potom okoreňníme z oboch strán soľou, korením, prípadne grilovacím korením na kurča. Dáme ich na chvíľu bokom a pustíme sa do zapekacej zmesi so syrom.
  2. Do veľkej misy vložíme na kolieska pokrájanú cibuľu, na kocky nakrájané paradajky, pridáme strúhaný tvrdý syr, nahrubo nastrúhané varené vajcia, lisovaný cesnak, nasekané čerstvé bylinky a dve lyžice kyslej smotany. Dobre všetky suroviny premiešame
  3. Vezmeme si plech vymastený olejom, poukladáme na jeho dno plátky mäsa a na jednotlivé porcie navrstvime syrovú zmes.
  4. Pripravený pokrm dáme piecť do rúry na 20 až 25 minút pri 200 stupňoch Celzia. Podávame ideálne s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/reteta-celui-mai-suculent-piept-de-pui

 

Reklamy