Helenine plnené, buchty: Podľa tradičného babičkinho receptu chutia vždy najlepšie!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na báječné slovenské buchty podľa tradičnej receptúry.

Reklamy

Chutia skutočne na jednotku!

Budete ich milovať vy aj celá Vaša rodina.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 550 g múky/ hladká
  • 250 ml teplého mlieka
  • 25 g čerstvého droždia alebo 8 g droždia v prášku
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 70 g cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 100 g masla
  • 1 lyžice vody alebo rumu
  • Olej na vyprážanie

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  1. V hrnci rozpustite maslo a nechajte vychladnúť. Do misy medzitým nalejte mlieko, rozdrobíme doň droždie a pridajte cukor, soľ, žĺtky, celé vajcia a vodu alebo rum. Tie sa do cesta pridávajú preto, aby neabsorbovalo toľko oleja pri pečení, po rumu navyše dostanú šišky zaujímavú arómu. Zmes premiešajte dohladka, cukor sa musí úplne rozpustiť.
  2. Postupne prisypávajte múku. Cesto potom hneďte tak dlho, než vytvorí hladkú hmotu. Nakoniec pridajte rozpustené maslo, ktoré nesmie byť horúce, a postupne ho zapracúvajte do cesta.
  3. Cesto hnetieme ďalších 5-10 minút, kým sa neprestane prilepovať k stenám misy. Výsledné cesto by malo byť nadýchané a len mierne lepivé. Na miesenie môžete použiť kuchynský robot alebo domácu pekáreň
  4. Cesto vložte do naolejovanej nádoby, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte asi hodinu a pol kysnúť. Vypracujte cesto, rozdeľte ho na 22 kusov po zhruba 50 gramoch a z tých potom vyvaľkajte okrúhle šišky. Tieto šišky potom ešte umiestnite na vymastený plech, zakryte a nechajte ďalších 30 minút kysnúť. Pri váľaní šišiek nepoužívajte múku, pri smažení sa bude pripaľovať. Ak cesto lepí, namažte si ruky olejom.
  5. Rozpáľte panvicu s olejom, pridajte šišky a smažte asi minútu a pol z každej strany, kým nebudú krásne hnedé. Ak hnednú príliš rýchlo, znížte teplotu. Oleje by malo byť toľko, aby v ňom šišky plávali.
  6. Po opraženie ich nechajte vychladnúť na papierových obrúskoch a podľa chuti naplňte

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=REISwGBqdw0

Vyskúšajte tiež:

Fajnová „SACHER“ torta, lepšiu nepoznám

Tvarohovo-vanilkový krémeš

 

Reklamy