Jablkové „CUKRÁRSKE REZY“ z hrnčeka: Koláčik s veľmi jemnou chuťou a rýchlou prípravou si nás okamžite získal!

Dnes si ukážeme tradičný recept na jablkový koláč, ktorý milujú úplne všetci.

Reklamy

Nájdete ho vždy v ponuke tak v cukrárni, tak v kaviarňach. 

Tento dezert patrí k tým vôbec najobľúbenejším.

Budete možno prekvapení tým, že s prípravou nie je vôbec žiadna práca a výsledok je fantastický

Cesto je krehučké a náplň mimoriadne lahodná. Uvidíte, že si ho všetci zamilujú aj u Vás doma.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka cukru
  • lyžička octu
  • lyžička sódy
  • 1/2 šálky vody
  • 500 g polohrubej múky

NÁPLŇ

  • 1 kg jabĺk
  • 200 g cukru
  • škorica podľa chuti
  • Práškový cukor na posypanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte všetky vyššie uvedené prísady. Múky môžete pokojne dať 450 g , potom pridať zvyšok, keď sa Vám bude zdať, že je cesto príliš riedke.
  2. Cesto miešajte aspoň 20 minút. Potom rozdeľte cesto na dve časti a postupne upečte na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  3. Pláty pečieme na 175 stupňov 30-35 minút. Na náplň si oškrabte jablká, nastrúhajte a s cukrom povaríme na panvici.
  4. Nechajte vyvariť jablčnú šťavu. Pridajte škoricu. Po upečení plátov naneste na spodný plát náplň a pekne uhlaďte.
  5. Priklopte druhým plátom a posypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: 1000reteteculinare.com

 

Reklamy