Jablkovo-škoricové croissanty bez kysnutia podľa pekárky Helky: Tie z obchodu sa na ne vôbec ani Z ĎALEKA nechytajú!

Croissant je veľmi obľúbený druh sladkého pečiva, ktorý k nám pricestoval z Francúzska.

Reklamy

Možno preto má mnoho z nás pochybnosti o správnej výslovnosti jeho názvu.

Ako má chutiť však vieme všetci.

Možno sa domnievate, že príprava tohto krehkého pečiva musí byť veľmi náročná, ale opak je pravdou.

Pripravte si túto jednoduchú verziu s  vynikajúcou jablkovou plnkou, ktorú si zamilujete na prvé uhryznutie.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g múky/ hladká
  • 250 g margarínu
  • 50 g cukru
  • pol lyžičky mletej škorice
  • 1 žĺtok
  • 100 ml mlieka
  • štipka soli

zloženie náplne

  • 1 kg jabĺk
  • 100 g cukru
  • 1-2 lyžičky mletej škorice (podľa chuti)

Takto budeme v recepte postupovať:

Zmiešajte múku s maslom a zvyšnými prísadami, dobre vymieste cesto a nechajte ho zakryté odpočívať 40 minút. Jablká ošúpte a nastrúhajte, nechajte niekoľko minút stáť a potom vytlačte šťavu. Pridajte cukor, škoricu a niekoľko minút mierne zohrejte, potom nechajte vychladnúť. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche a rozkrájajte ho na trojuholníky. Doprostred každého z nich dajte trošku náplne a zabaľte croissanty.

Trochu je ohnite do typicky zaobleného tvaru a vyskladajte ich na plech s malými rozostupmi.

Pečte 30 minút pri 200 stupňoch a pred podávaním zasypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com/almas-fahejas-kifli-eleszto-nelkul-csodas-finomsag-ami-varazslatosabba-teszi-a-hetkoznapokat

 

Reklamy