Dnes sme si pre Vás pripravili výborný a jednoduchý recept na chutnú trojfarebnú maškrtu.
Príprava je skutočne jednoduchá, ale ak si nebudete vedieť dať rady, na konci článku nájdete aj názorné video príravy.
Pripravte si túto dobrotu a potešte seba aj celú Vašu rodinu.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 500 mililitrov pomarančového džúsu
- 45 gramov kukuričného škrobu
- 220 gramov práškového cukru
- 1 liter mlieka
- 140 gramov krupicového cukru
- 2 lyžice kakaového prášku
- 2 lyžice kokosových vločiek
- 25 gramov zmäknutého masla
- 10 gramov vanilkového cukru
Potrebovať na prípravu tohto dezertu budete ideálne silikónovú formu na koláč.
Je však možné vrstviť krémy aj do sklenenej misy
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najskôr sa pustite do výroby pomarančového krému. Do rajnice vlejte pomarančový džús a zmiešajte ho s 50 gramami práškového cukru a kukuričným škrobom. Zmes potom povarte na platni po dobu jednej minúty do zhustnutia.
- Výsledný krém vlejte do sklenenej misy, nechajte tuhnúť a pokračujte kokosovou vrstvou.
- V inom menšom hrnci zmiešajte mlieko spolu so 170 gramami cukru, vanilkovým cukrom a kokosovými vločkami. Suroviny povarte opäť minútu a následne odstavte.
- Krém zjemnite maslom a vlejte jeho polovicu na pomarančovou vrstvu v mise.
- Posledná vrstva bude kakaová, teda polovicu kokosovej zmesi ochuťte kakaovým práškom, dobre premiešajte a naneste na tú kokosovú.
- Dezert nakoniec prekryte potravinovou fóliou a dajte po vychladnutí tuhnúť do chladničky na aspoň tri hodiny v kuse.
Video postup:
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.zinoti.lt/receptai/fantastiskas-triju-spalvu-pyragas-gaivus-skonis/
www.youtube.com/watch?v=Phf3qnKNE0U&list=PL8Jo7jcoC1ZmTKIrI1CFhqORdjzJoacLI