JEDNODUCHÝ makový závin ako od našej zlatej babičky! Famózne vláčny a krehká chuť!

Dnes si krok po kroku ukážeme recept na úžasný závin. Makovú náplň, ktorú si pripravíme, si ihneď zamilujete.

Reklamy

Chuť maku a lahodného cesta ide skvele dohromady.

Závin je kyprý, vláčny a úžasne krehký.

Chutí úžasne aj dva dni po upečení.

Neotáľajte a pripravte tento neodolateľný makový závin svojej rodine ešte dnes.

Určite si na ňom pochutnajú. 

INGREDIENCIE

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 50 g cukru
  • 75 ml oleja
  • 75 ml mlieka
  • 2 lyžičky prášku na pečenie
  • štipku soli
  • 1 vajce

NÁPLŇ

  • 100 g maku
  • 150 g cukru
  • 1,5 ml mlieka
  • 50 g hrozienok

POSTUP

  1. Najskôr si pripravíme plnku. Mak dáme do mlieka a spoločne prehrievajú na miernom plameni. Keď maková zmes zhustne, odstavíme ju.
  2. Hrozienka namočte do horúcej vody a po chvíľke sceďte. Zmiešajte s makovou zmesou a pridajte cukor.
  3. Prísady na cesto dajte do misy a zmiešajte mixérom. Rozdeľte cesto na pol az každého kusu urobte jeden závin. Potrite rozšľahaným vajcom.
  4. Cesto roztiahnite potrebné na pomúčenej doske, dajte na neho náplň a zaviňte. Záviny dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 stupňoch asi 45 minút.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte super recept na báječný makový závin aj s priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

zdroj:  bidista.com

Vyskúšajte tiež:

Obrátený koláčik s jablkami podľa našej tety Jarmilky: S čokoládou a kyslou smotanou: Len hŕstka ingrediencií a v skutku jednoduchá príprava!

Orechový babičkin twist s čokoládou: Chutí lepšie, ako ten z pekárne!
Reklamy