Spektrum sladkých pokrmov a dezertov je veľmi široké a určite si každý nájde ten, ktorý mu vyhovuje najviac a chuťovo je mu najbližšie.
Reklamy
Niekto má rád ovocné a niekto iný zase krémové zákusky.
Tento recept sa zameriava na úplnú klasiku – jemné krémové kocky s pudingom, ktoré v sebe spájajú kakaové cesto s pudingovým krémom, ktorý je dozdobený šľahačkou a strúhanou čokoládou.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
zloženie cesta
- 6 vajec
- 6 lyžičiek cukru
- 1 balenie prášku na pečenie
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 4 hrnčeky múky/ hladká
zloženie krému
- 1 vrecúško vanilkového pudingu v prášku
- 400 ml mlieka
- 4 lyžičky vanilkového cukru
- 250 g margarínu
- 200 g cukru
- 50 g mliečnej čokolády
dekorácie
- 200 ml smotany na šľahanie
- 50 g mliečnej čokolády
Takto budeme postupovať:
- Žĺtky zmiešajte s cukrom a vmiešajte múku, prášok do pečiva a kakao. Bielky vyšľahajte do peny a tú nakoniec vmiešajte. Cesto vlejte do plechu a upečte v rúre. Potom ho rozrežte na polovicu.
- Puding pripravte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po ochladení ho zmiešajte s margarínom, vanilkovým cukrom a strúhanou čokoládou. Polovicu tohto krému navrstvite na cesto, pridajte druhý kus cesta a zvyšok krému.
- Vyšľahajte smotanu a pokryte jej celý povrch dezertu. Zasypte strúhanou čokoládou a nechajte stuhnúť v chladničke niekoľko hodín pred podávaním.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Mňam!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: nosalty.hu
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Naše obľúbené slané raňajky alebo večera: Vaječné rezy so šunkou a červenou paprikou
Tvarohové zatočené koláčiky chutia fantasticky! Pripravujeme ich už pravidelne a vždy rovno hneď dvojitú porciu!
Reklamy