Jemný jablkový koláčik s krehkým cestom: Rozpúšťa sa v ústach!

Jablkových zákuskov nikdy nie je dosť a aj my sa snažíme objavovať stále nové a nové recepty, ktoré by ulahodili našim neskrotným chutiam na sladké maškrty.

Reklamy

Dnes sme natrafili na túto chutnú maškrtu, ktorej skutočne nikdy nie je dosť.

Hneď po prvom súste sme vedeli, že nabudúce si pripravíme rovno dvojitú porciu!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • Kokosové lupienky 150 g
  • Maslo 100 g
  • Krémový puding 6 lyžíc
  • Voda 4 šálky
  • Citrónová šťava 1 lyžička
  • Jablká 1,2 kg
  • Soda 0,5 čajovej lyžičky
  • Škrob 2 lyžice
  • Hladká múka 7 lyžíc
  • Cukor 10 lyžíc
  • Vajcia 5 ks

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Môžete predhriať rúru na 180 ° C. Plech vyložte papierom na pečenie alebo ho poriadne vymažte a vysypte strúhankou. Štyri vajcia oddeľte – žĺtky od bielkov. Do bielkov zašľahajte sódu a vytvorte tuhú penu, ktorá nevyteká z nádoby. Do tuhého bielku pridajte cukor a mixujte, kým sa cukor nerozpustí. Opäť k bielkom postupne nalejte rozšľahané žĺtky. Teraz už nemixujeme, len vareškou premiešajte. V druhej mise preosejte škrob a múku, premiešajte a vlejte vajcia. Malo by vám vzniknúť homogénna cesto.
  2. Nalejte cesto do pripraveného plechu a upečte ho. Približne pol hodiny. Upečený plát nechajte vychladnúť – rúru nechajte zapnutú.
  3. Teraz je správny čas na jablkovú náplň. Olúpte jablká a vykrojte jadrovníky.
  4. Jablká nakrájame na malé kúsky a vložte do hrnca. Pridajte 3,5 šálky vody. Ďalej pridajte šesť lyžíc cukru a šťavu z citróna. Priveďte do varu a varte cca päť minút. Odstráňte uvarená jablká.
  5. Do zvyšnej vody 0,5 šálky vmiešajte puding. Pudingovú zmes nalejte do vody z jabĺk a uvarte z neho hustú kašu. Akonáhle bude uvarený puding, umiestnite jablká na vychladený plát a rovnomerne na jablká natrite puding.
  6. Teraz dajte maslo do kastróla, pridajte štyri lyžice cukru a kokos – zamiešajte a počkajte kým sa maslo rozpustí. Nechajte zmes vychladnúť a potom do nej rozšľahajte vajcia. Vzniknutú zmes dajte na puding a dajte dopiecť ešte na 10 minút. Akonáhle kôrka zozlatne, máte hotovo.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2020/10/26/пандишпанов-сладкиш-с-ябълки-пудинг-и

 

Reklamy