Klasické torty, rezy a iné sladké dezerty majú najčastejšie čokoládovú alebo vanilkovú príchuť.
Tieto dve klasické variácie sú veľmi obľúbené, a preto predstavujú stávku na istotu pri príprave sladkých jedál.
Keď ale chcete svoje zákusky trochu osviežiť a dodať im novú zaujímavú chuť, môžete primiešať napríklad chuť kokosu.
Práve tieto tri chute v sebe kombinuje tento zaujímavý recept na kokosové rezy.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Zloženie kakaového cesta
- 6 vajec
- 4 lyžice múky/ hladké
- 3 lyžice kakaa
- 6 lyžíc cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
kokosový krém
- 4 vaječné bielky
- 6 lyžíc cukru
- 120 g strúhaného kokosu.
zloženie krému
- 4 žĺtky
- 5 lyžíc cukru
- 40 g jedlého škrobu,
- 300 ml mlieka
- vanilková aróma,
- 200 g masla,
- 1 plechovka ananásu,
- 200 ml smotany
- 50 g bielej čokolády na ozdobu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Vaječné bielky zmiešajte so soľou v miske pomocou ručného mixéra, pridajte cukor, žĺtky a múku, pridajte prášok do pečiva a kakao. Vlejte cesto do plechu vyloženého papierom na pečenie. Plech by mal mať priemer 28 x 38 cm. Pečte v rúre pri teplote 180 ° C počas 15 minút, potom pridajte kokosovú penu a pečte 10 až 15 minút.
- Kokosový krém: vyšľahajte vaječné bielky do peny, pridajte cukor a premiešajte, potom pridajte kokos.
- Príprava krému: žĺtky zmiešajte s cukrom, pridajte škrob rozpustený v studenom mlieku a povarte na miernom ohni. Varte zmes, kým nezhustne, potom ju odstavte z ohňa a pridajte vanilkové aróma. Zakryte fóliou a nechajte vychladnúť. Vmiešajte maslo. konzervovaný ananás nakrájajte na menšie kúsky, vmiešajte do krému. Krém natrite na vychladené cesto. Posypte strúhanou bielou čokoládou. Nechajte dezert stuhnúť v chladničke po dobu 2 hodín pred podávaním.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: ketkes.com