Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný jablkový koláčik, ktorý si všetci známy nevedia vynachváliť.
Reklamy
Reč je o skutočnej dobrote, takže neváhajte a pripravte sa aj vy do prípravy.
Nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 5 vajec (rozdelíme si bielky a žĺtky)
- 10 lyžíc teplej vody do žĺtkovej zmesi + 10 lyžíc teplej vody do snehu
- 1 lyžica oleja
- 250 g práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 250 g polohrubej múky
- 500 g nastrúhaných jabĺk
- citrónová šťava
- mletá škorica do jabĺk
- 1 bal. šľahačky v prášku
- 1 téglik smotany na šľahanie
Takto budeme v recepte postupovať:
- Žĺtky, olej, práškový cukor, vanilkový cukor a olej si vyšľaháme do hladkej hmoty. Postupne vyšľaháme 10 lyžíc teplej vody. Nakoniec vmiešame sypké prísady – múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež do snehu postupne vyšľaháme teplú vodu.
- Pripravíme si plech, ktorý vyložíme alobalom. Alobal natrieme maslom a navrstvíme naň postrúhané jablká. Na jablká nalejeme cesto. Dáme do rúry a pečieme na 150 ° C cca 30-35 min. Každá rúra pečie inak a preto je dobré koláčik sledovať.
- Upečené necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku, aby boli jablká navrchu – obrátime.
- Na jablká rozotrieme šľahačku a môžeme nastrúhať čokoládu alebo posypať škoricuou.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: gatestesanatos.com/2018/03/20/prajitura-rasturnata-cu-mere-si-frisca/?hcb=1
Vyskúšajte tiež:
Netušila som, prečo nemôžem zaspať a mám stále zlú náladu, bolela ma aj hlava: Lekár mi odporučil TOTO a všetky príznaky zmizli
Zapečené cuketové lodičky: Výborná letná dobrota, pri ktorej mi rodinka konečne „nepindá“ že nemáme mäsko
Reklamy