Krémové kocky s úplne báječným vanilkovým krémom a famózne ľahkou chuťou!

Krémové kocky sú úžasne ľahké a chuť krému je neodolateľná. Všetci členovia rodiny si ho zamilujú. Vrátane Vás! Náš dedko, ktorý tento dezert miluje, sa vždy rozrozpráva  o tom, že ho dobre pozná ešte z čias vojny.

Reklamy

Smeje sa nad tým, že vtedy sa do škótskeho krému pridávalo iba jediné vajíčko a samozrejme vtedajší variant nebol s čokoládovou polevou.

NA CESTO

  • 50 dkg hladkej múky
  • 5 dkg masla
  • 5 dkg cukru
  • 2 dl mlieka
  • 15 g prášku do pečiva
  • štipku soli

NA KRÉM

  • 1,25 l mlieka
  • 5 ks vajec
  • 4 vrchovaté lyžice hladkej múky
  • 6 vrchovatých lyžíc cukru
  • 3 balenia vanilkového cukru

NA POLEVU

  • 10 dkg čokolády na varenie
  • 5 dkg masla

POSTUP

  1. Z hladkej múky, prášku do pečiva, masla, mlieka, cukru a soli vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Každý jednotlivý diel rozvaľkáme na veľkosť veľkého plechu a každý kus pečieme 5 minút na 170 ° C. Tieto upečené pláty opatrne preložíme na pracovnú dosku, a tam ich necháme chladnúť.
  2. Teraz pripravíme krém. Na miernom ohni a za stáleho miešania k žĺtkom postupne pridávame cukor, mlieko a múku. Necháme zhustnúť 1-2 minúty a odstavíme z ohňa.
  3. Následne vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Ten opatrne primiešame do teplého, nie horúceho, krému. Ešte teplý krém postupne navrstvíme na pláty. Čiže plát, krém, plát, krém, plát, krém, plát. Nakoniec čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom a rovnomerne ju rozotrieme na vrchnej plát. Dáme chladiť do chladničky, najlepšie cez noc.

Zdieľajte tento báječný recept na krémové kocky aj Vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

zdroj: nosality.hu

Reklamy

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*