Dnes sme si pre Vás pripravili lahodný recept na zákusok s kakaovým základom a výborným smotanovým krémom.
Reklamy
Chuť je skutočne výborná a my sa už teraz tešíme, kedy si ho pripravíme znova.
Zjedol sa takmer okamžite!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- kefír – 300 g
- krupicový cukor – 180 g
- slnečnicový olej – 60 ml
- kakaový prášok – 25 g
- polohrubá múka – 180 g
- jedlá sóda – ½ lyžičky
- soľ – 1 štipka
- vanilkový cukor – 1 balíček
Takto budeme v recepte postupovať:
- V mise si teda kefír alebo biely jogurt spolu s krupicovým aj vanilkovým cukrom, jedlou sódou a soľou.
- Následne pridajte aj preosiatu polohrubú múku, kakaový prášok, slnečnicový olej a vytvorte homogénnu zmes bez hrudiek. Tá by mala mať polotekutú konzistenciu.
- Teraz si vezmite guľatú formu na koláč a vysteľte ju papierom na pečenie (možno aj vymazať olejom a vysypať múkou). Do formy následne nalejte rovnomerne kakaové cesto a dajte piecť do predhriatej rúry na cca 20 minút pri teplote 180 ° C.
- V menšej mise si vyšľahajte do peny mäkké maslo s práškovým cukrom a postupne do zmesi zakomponujte pomocou mixéra aj vanilkový cukor, štipku soli a kyslú smotanu.
- Upečený kakaový korpus teda po vychladnutí potrite smotanovou náplňou. Môžete tak urobiť len na povrchu, alebo možno piškótu rozrezať v polovici a premazať tiež medzi pláty. K zdobenie sa potom bude hodiť čerstvé ovocie, čokoládová poleva alebo nastrúhaná čokoláda. Pred podávaním nechajte tortu v chladničke niekoľko hodín stuhnúť.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Reklamy