Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutné kuracie mäsko, ktoré sme si okamžite zamilovali.
Reklamy
Chutí naozaj báječne a pritom je príprava veľmi jednoduchá.
Vyskúšajte aj vy niečo nové a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 700 gramov kuracích pŕs
- 350 gramov ryže
- 200 mililitrov vody
- 3 ks biele papriky
- 2 ks červenej papriky
- 2 ks paradajky
- 1 ks cibuľa
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžička paradajkovej pasty
- 1 lyžička soli
- Polovica lyžičky korenia
- Polovica lyžičky sladkej mletej papriky
- Polovica lyžičky mletého nového korenia
- Polovica lyžičky sušenej mäty
Takto budeme v recepte postupovať:
- Očistíme červené aj biele papriky, odstránime semienka a stopky a nakrájame na jemné kocky. Olúpeme cibuľu a nasekáme ju najemno.
- Paradajky opatrne nakrojíme dookola po ich obvode, vložíme ich do sitka a sparte vriacou vodou. Potom z nich šupku odstráňte a čistú dužinu nakrájajte na malé kocky.
- Kuracie prsia najprv nakrájajte na pozdĺžne prúžky a následne ich rozdeľte na ešte menšie kúsky.
- Teraz si rozohrejte panvicu s trochou olivového oleja a orestujte na nej nakrájanú cibuľku spolu s paprikami (pridajte keď bude cibuľka usmažená dozlatista)
- Keď je zelenina natoľko opražená, že pustí šťavu, pridajte k nej do panvice tiež pripravené kúsky mäsa. Za občasného miešania varte, kým sa povrch mäsa dostatočne nezbiely.
- Do panvice ďalej vložte nakrájané paradajky, paradajkovú pastu, soľ, korenie, nové korenie, mätu a sladkú papriku.
- Pokrm krásne premiešajte, prikryte pokrievkou a duste asi 8 minút.
- Následne si vezmite misu a nasypte do nej ryžu, ktorú ďalej dôkladne premiešajte, aby napučala. Potom vodu zlejte, ryžu vložte do sitka a prepláchnite ju ešte trochou horúcej vody.
Teraz odklopte pokrievku z panvice a do mäsovej zmesi primiešajte pripravenú ryžu. Opatrne a dôkladne všetko ešte chvíľu miešajte, pridajte trošku vody a pokrievku vráťte späť na panvicu, aby sa pokrm mohol ešte chvíľu dusiť. Ryža totiž musí nasať všetku vodu, aby bola pripravená. - Nakoniec pokrm ešte poriadne premiešajte a potom panvicu zložte z plameňa.
- Zmes nechajte cca desať minút a môžeme podávať. Hodí sa tiež posypať ju petržlenovou vňaťou.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: zajenata.bg/фантастично-пиле-с-ориз-в-тиган-много-лесно-за-приготвяне-и-без-нито-една-мръсна-чиния!-news144986.html
Reklamy