Lahodné kuracie mäsko s ryžou a zeleninou: Bez zbytočného riadu pripravíte takúto výbornú dobrotu!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutné kuracie mäsko, ktoré sme si okamžite zamilovali.

Reklamy

Chutí naozaj báječne a pritom je príprava veľmi jednoduchá.

Vyskúšajte aj vy niečo nové a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 700 gramov kuracích pŕs
  • 350 gramov ryže
  • 200 mililitrov vody
  • 3 ks biele papriky
  • 2 ks červenej papriky
  • 2 ks paradajky
  • 1 ks cibuľa
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžička paradajkovej pasty
  • 1 lyžička soli
  • Polovica lyžičky korenia
  • Polovica lyžičky sladkej mletej papriky
  • Polovica lyžičky mletého nového korenia
  • Polovica lyžičky sušenej mäty

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Očistíme červené aj biele papriky, odstránime semienka a stopky a nakrájame na jemné kocky. Olúpeme cibuľu a nasekáme ju najemno.
  2. Paradajky opatrne nakrojíme dookola po ich obvode, vložíme ich do sitka a sparte vriacou vodou. Potom z nich šupku odstráňte a čistú dužinu nakrájajte na malé kocky.
  3. Kuracie prsia najprv nakrájajte na pozdĺžne prúžky a následne ich rozdeľte na ešte menšie kúsky.
  4. Teraz si rozohrejte panvicu s trochou olivového oleja a orestujte na nej nakrájanú cibuľku spolu s paprikami (pridajte keď bude cibuľka usmažená dozlatista)
  5. Keď je zelenina natoľko opražená, že pustí šťavu, pridajte k nej do panvice tiež pripravené kúsky mäsa. Za občasného miešania varte, kým sa povrch mäsa dostatočne nezbiely.
  6. Do panvice ďalej vložte nakrájané paradajky, paradajkovú pastu, soľ, korenie, nové korenie, mätu a sladkú papriku.
  7. Pokrm krásne premiešajte, prikryte pokrievkou a duste asi 8 minút.
  8. Následne si vezmite misu a nasypte do nej ryžu, ktorú ďalej dôkladne premiešajte, aby napučala. Potom vodu zlejte, ryžu vložte do sitka a prepláchnite ju ešte trochou horúcej vody.
    Teraz odklopte pokrievku z panvice a do mäsovej zmesi primiešajte pripravenú ryžu. Opatrne a dôkladne všetko ešte chvíľu miešajte, pridajte trošku vody a pokrievku vráťte späť na panvicu, aby sa pokrm mohol ešte chvíľu dusiť. Ryža totiž musí nasať všetku vodu, aby bola pripravená.
  9. Nakoniec pokrm ešte poriadne premiešajte a potom panvicu zložte z plameňa.
  10. Zmes nechajte cca desať minút a môžeme podávať. Hodí sa tiež posypať ju petržlenovou vňaťou.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: zajenata.bg/фантастично-пиле-с-ориз-в-тиган-много-лесно-за-приготвяне-и-без-нито-една-мръсна-чиния!-news144986.html

 

Reklamy