Určite poznáte šišky, dolky či palacinky. Všetky tieto sladké pokrmy majú spoločné niekoľko vecí.
Reklamy
Sú veľmi obľúbené, typicky slovenské a pripravujú sa všetky podobným spôsobom.
Určite ich máte tiež radi.
Ak si tieto sladké pochúťky radi pripravujete, určite si obľúbite aj takéto vyprážané kolieska, ktoré sú príjemne chrumkavé s lahodnou polevou.
Pohostite tiež svojich známych a vychutnajte si túto dobrotu spoločne.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
zloženie cesta
- 1 pohár múky/ hladká
- 3 vajcia
- 1-2 bielky
- 250 ml vody
- 2 lyžice cukru
- 1/4 lyžičky soli
- 100 g masla
zloženie polevy
- Pol šálky cukru
- 4-5 lyžíc mlieka
- 1 lyžica medu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Nalejte vodu do hrnca. Pridajte maslo, cukor a soľ. Hrniec postavte na sporák a priveďte zmes k varu. Keď zmes začne variť, stiahnite teplo a pridajte múku. Miešajte zmes a varte ešte 1 minútu. Odložte cesto z tepla a nechajte ho vychladnúť. Pridajte jedno vajce a potom dobre premiešajte. Pridajte bielky a premiešajte. Naplňte cesto do zdobiaceho vrecka a pomocou neho vytvorte kolieska.
- Venčeky nezabudnite nastriekať na papier na pečenie potretý olejom, aby mohli skĺznuť do horúceho oleja.
- Smažte jednotlivé kolieska v rozpálenom oleji a nechajte vychladnúť na papierových utierkach. Zmiešajte mlieko s medom a práškovým cukrom, kým nezískate homogénnu zmes. Krúžky polejte polevou a po jej zaschnutí podávajte.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: bucatarul.eu
Reklamy