Lahodné venčeky s fajnovou a nenáročnou polevou! Na oslave zmizli zo stola hneď ako prvé!

Určite poznáte šišky, dolky či palacinky. Všetky tieto sladké pokrmy majú spoločné niekoľko vecí.

Reklamy

Sú veľmi obľúbené, typicky slovenské a pripravujú sa všetky podobným spôsobom.

Určite ich máte tiež radi.

Ak si tieto sladké pochúťky radi pripravujete, určite si obľúbite aj takéto vyprážané kolieska, ktoré sú príjemne chrumkavé s lahodnou polevou.

Pohostite tiež svojich známych a vychutnajte si túto dobrotu spoločne.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 1 pohár múky/ hladká
  • 3 vajcia
  • 1-2 bielky
  • 250 ml vody
  • 2 lyžice cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 100 g masla

zloženie polevy

  • Pol šálky cukru
  • 4-5 lyžíc mlieka
  • 1 lyžica medu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Nalejte vodu do hrnca. Pridajte maslo, cukor a soľ. Hrniec postavte na sporák a priveďte zmes k varu. Keď zmes začne variť, stiahnite teplo a pridajte múku. Miešajte zmes a varte ešte 1 minútu. Odložte cesto z tepla a nechajte ho vychladnúť. Pridajte jedno vajce a potom dobre premiešajte. Pridajte bielky a premiešajte. Naplňte cesto do zdobiaceho vrecka a pomocou neho vytvorte kolieska.
  2. Venčeky nezabudnite nastriekať na papier na pečenie potretý olejom, aby mohli skĺznuť do horúceho oleja.
  3. Smažte jednotlivé kolieska v rozpálenom oleji a nechajte vychladnúť na papierových utierkach. Zmiešajte mlieko s medom a práškovým cukrom, kým nezískate homogénnu zmes. Krúžky polejte polevou a po jej zaschnutí podávajte.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bucatarul.eu

 

 

Reklamy