Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na lahodný koláčik, ktorý prekoná aj tie najchutnejšie koláčiky z cukrárne.
Reč je o báječnom koláčiku Aniko s vanilkovým krémom, ktorý sa rozpúšťa na jazyku.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Chutí naozaj báječne!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať :
- hladká múka – 250 g
- cukor – 170 g
- olej – 100 ml
- voda – 100 ml
- vajcia – 5 ks
- prášok do pečiva – 1 sáčok
- kakao – 2 lyžice
Na pudingový krém budeme potrebovať:
- mlieko – 800 ml
- cukor – 140 g
- vanilkový puding – 2 vrecká
Na dozdobenie budeme potrebovať:
- smotana na šľahanie – 300 ml
- cukor – 250 g
- mletá škorica
Takto budeme v recepte postupovať:
- Plech alebo zapekaciu misku s vysokými stenami vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 170 °C.
- Do misy preosejte cez jemné sitko múku a prášok do pečiva a obe prísady premiešajte. V inej miske zmiešajte vyklepnuté vajíčko s cukrom a šľahajte ich metličkou, kým sa cukor úplne nerozpustí a vajíčka sa nezmenia na hustú, belavú a penivú hmotu. Pridajte k vaječnej zmesi sto mililitrov vody a rovnaké množstvo rastlinného oleja, premiešajte a potom po častiach zapracujte do hmoty aj preosiatu zmes múky a prášku do pečiva.
- Keď získate jednoliate cesto, vlejte asi niečo málo cez polovicu cesta do pripraveného plechu alebo pekáča. Zvyšné cesto potom zmiešajte s kakaovým práškom, dôkladne rozmiešajte, aby ste získali tmavohnedú hmotu a tú cik cak nalejte vo fľakoch na biele cesto v plechu.
- Do hrnca nalejte dve tretiny odmeraného mlieka a priveďte ho na miernom ohni do varu. Zvyšné množstvo mlieka zmiešajte s pudingovým práškom a cukrom a túto zmes dôkladne rozmiešajte tak, aby v nej nezostali žiadne hrudky. Keď mlieko v hrnci začne bublať, prilejte k nemu rozmiešaný puding s cukrom a za stáleho miešania varte zmes až do zhustnutia. Puding potom nalejte na cesto v plechu a vložte koláč do predhriatej rúry piecť asi 25 až 30 minút.
- Hotový koláč nechajte úplne vychladnúť. Medzitým vyšľahajte smotanku s práškovým cukrom do jemnej, tuhej a nadýchanej peny a potom, čo maškrta vychladne, ním potrite celý jeho povrch rovnomernou vrstvou a posypte mletou škoricou.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: www.kiloretete.ro/fara-categorie/prajitura-de-casa-aniko-prajitura-cu-blat-pufos-crema-de-vanilie-si-frisca-reteta-simpla-si-rapida