Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na obľúbené punčové rezy, ktoré milujeme pripravovať hlavne cez sviatky.
Koláčik je to v skutku výborný a podľa tohto postupu nám vždy vyšiel.
Pripravte si túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na biely plát ( pečený v hlbokom plechu) budeme potrebovať
- 15 vajec
- 300g kr.cukru
- 450g polohrubej múky
Na ružový plát ( tak isto pečený v hlbokom plechu ) budeme potrebovať :
- 8 vajec
- 160g kr.cukru
- 240g polohrubej múky
Na červenú farbu „ROZVAR“ budeme potrebovať:
- 600g kr.cukru
- 6dl vody Rum podľa chuti
- Pre deti punčová aróma
Na polevu budeme potrebovať:
- 550g práškového cukru
- prevarená voda podľa potreby ( tak aby to bolo také polohusté a dalo sa rozotierať)
- červená potravinárska farba a marmeláda na zlepenie
Takto budeme v recepte postupovať:
Takto pripravíme pláty:
- Bielky vyšľahať s cukrom do husta, pridať žĺtky a ešte dobre našľaháme.
- Primiešame zľahka múku
- Cesto vylejeme do hlbokého plechu na pečiaci papier.
- Pri ružovom ceste ešte pri šľahaní vajec po pridaní žĺtkov pridávam aj farbu.
- Pečieme pri teplote150°C
Rozvar:
- Cukor a vodu uvaríme a po vychladnutí pridáme rum podľa chuti, alebo arómu.
Ďalej budeme postupovať:
- Vychladnutý biely plát rozrežeme na polovicu ( jednu polku vrátime do plechu na papier, aby sa to potom dobre vyklápalo), potrieme marmeládou, naň položíme ružový plát , ktorý prstami poprepichujeme, aby lepšie nasal rozvar…. rovnomerne polejeme rozvarom.
- Druhý plát potrieme marmeládou zo strany, kde je prerezaný a priklopíme na ružový plát.
- Na toto dáme papier, priklopíme rovným plechom a zaťažíme do druhého dňa……
- Pri malom zaťažení sa koláčik rozpadá!
- Na druhý deň dáme záťaž dole, papier tiež a preklopíme na čistý rovný plech.
- Na preklopený koláč dáme polevu.
Poleva:
- Pr.cukor, farba a vriaca voda ( pridávajte len po kvapkách,aby vám veľmi nezredla)
- Dobre premiešať do hladka a poliať koláčik.
- Po zaschnutí polevy ( musí byť dobre stvrdnutá) môžeme krájať.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Bleskový CUKRÁRSKY jablkový koláčik na jeseň: S famóznou chuťou!