Mriežkový koláč s tvarohom, marhuľovým džemom a kyslou smotanou! Pripravený je už behom chvíľky!

Mnohí z nás milujú slávnostné dezerty napríklad s džemom a každý z nás by si jeden taký rád pripravil .

Reklamy

Často je ale hlavným problémom to, že nie vždy máme čas na zdĺhavú prípravu.

Žijeme v uponáhľanom svete a času je naozaj málo. Preto sa nám nechce prestáť veľa času pri linke.

Máme pre vás ale riešenie.

Ukážeme Vám recept na úžasný dezert, ktorý budete mať pripravený behom chvíľky.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 25 dkg polohrubej múky
  • 6 dkg cukru múčka
  • 2 žĺtky
  • 1 dl kyslej smotany
  • Kôra z jedného citrón
  • štipka soli
  • 1 kypriaci prášok do pečiva

NÁPLŇ

  • 2 tvrdé tvarohy
  • 3 žĺtky
  • 3 bielky
  • 2 ml kyslej smotany
  • Kôra z jedného citróna
  • 15 dkg cukru
  • hrozienka
  • marhuľový džem
  • 4 bielky (mriežka)
  • 15 dkg cukru múčka (mriežka)

Takto budeme postupovať:

  1.  Všetky prísady na cesto zmiešajte pomocou mixéra dohromady. Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Pripravte si náplň. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Zmiešajte potom všetky suroviny na plnku a sneh pridajte opatrne ako posledný. Premiešajte dôkladne.
  3. Náplň dajte na cesto a pekne uhlaďte. Pečte 30 minút na 180 stupňov. Potom vytiahnite a namažte na náplň marhuľový džem.
  4. Z bielkov a snehu vyšľahajte tuhú hmotu Tú potom naneste pomocou plničky na džem do tvaru mriežky. Vráťte do rúry a pečte takto ešte 10 minút.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept na marhuľový dezert aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj ketkes.com

Vyskúšajte tiež tento recept:

Naše obľúbené mramorové cukríky: Recept mám od kamošky z cukrárne!

Paradajky už cez zimu vôbec nekupujem: Odkedy som natrafila na tento recept, neviem si ho vynachváliť!

 

Reklamy