Na SVIATKY ako stvorené: Šťavnaté domáce klobásky s vynikajúcou chuťou: Budete sa oblizovať!

Táto pochúťka  sa hodí pre každú príležitosť. Tak či tak si každý z vás môže tieto klobásky pripraviť v pohodlí svojho domova a vychutnať si ich chuť.

Reklamy

Vďaka domácej príprave máte plnú kontrolu nad použitými surovinami a tiež procesom prípravy, nemusíte sa teda báť žiadnych informácií, ktoré kolujú o zložení a príprave produktov údenárskeho priemyslu.

Mňam!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Zloženie pre 25 párkov

  • 3 kg bravčového mäsa
  • 1,5 kg hovädzieho mäsa
  • 3 cesnaky
  • 2 lyžice červenej papriky
  • 1 lyžica červeného korenia
  • 1 lyžička pálivej červenej papriky
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 60 až 70 g hrubej soli (podľa potreby)
  • bravčové čreva

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Dôkladne očistíme a dôkladne umyjeme črevo, aby sme zabránili jeho prerušeniu. Vmiešame jednu lyžicu soli do 300 ml vody. Mäso nakrájame na malé kúsky, Opražíme na panvici a namelieme. Do drveného mäsa pridáme drvený cesnak, soľ, korenie, trochu slanej vody a ďalšie koreniny.
  • Ak je vyprážané mäso suché, môžeme pridať trochu slaniny, aby sme získali salámovú klobásu. Premiesime zmes na klobásu rukami tak, aby koreniny dobre ochutili mäso. Mäso necháme cez noc stáť v chladničke.
  • Jedná sa o veľmi jednoduchú operáciu. Pri nakladaní čriev dbajte na to, aby sa nedostal do čreva vzduch a náplň sa rozmiestnila rovnomerne, klobásy by mali byť nie príliš mäkké alebo príliš tvrdé, pretože sa pri pečení zmení konzistencia.
  • Naplníme každej črevo namletou zmesou mäsa. Pri pečení sa uistite, že teplota nepresahuje 80 stupňov, pretože klobásy sa vysušia a nebudú šťavnaté.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

 

Reklamy