Na večerné chrumkanie ku telke sú doslova ako stvorené: Domáce vláčne žemličky z kyslej smotany pre návštevu

Jednou zo stálic školských kuchýň sú bezpochyby buchtičky s krémom. Niektorí na ne spomínajú s láskou, ostatní sú radi , že ich už nikdy nebudú musieť jesť. Ale čo tak si pripraviť ich lepšiu domácu variantu?

Reklamy

Ako dobrý základ Vám môžu poslúžiť tieto žemličky z kyslej smotany, ktoré sú veľmi jednoduché na prípravu a môžete ich mlsať len tak ku káve, alebo si ich vychutnať práve preliate jemným krémom.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 30 g kvasníc
  • 300 g kyslej smotany
  • 600 g múky/ hladká
  • 250 g masla
  • 2 lyžičky soli
  • 1 vajce + 1 vajce na pomazanie

Takto budeme v recepte postupovať:

Múku zmiešajte s 200 g masla a premiešajte s kyslou smotanou, soľou a kvasnicami. Cesto dobre prepracujte a potom ho vyvaľkajte.

Polejte cesto zvyškom roztaveného masla a zabaľte. Potom vyvaľkajte a opakujte ešte trikrát. Potom nechajte cesto odpočívať 20 minút a vykrájajte jednotlivé žemličky.

Tie pečte na plechu s papierom na pečenie 30 minút pri 200 stupňoch. Môžete doplniť krémom a podávať.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nyugdijasok.hu

Vyskúšajte tiež:

NEBÍČKOVO chutné šľahačkové cesto na domácu štrúdľu: Táto je moja obľúbená!
Moje obľúbené raňajky či večera: Chlebové muffiny s mozzarellou – rýchle a jednoduché!
Reklamy