Na VEĽKÚ NOC ako stvorená: Chlebíčky už vôbec nepripravujem, táto SLANÁ ŠTRUDĽA je oveľa lepšia!

Klasickú štrúdľu s jablkami a škoricou na sladko iste každý z vás dobre pozná.

Reklamy

V posledných rokoch sa ale do popredia dostáva a čím ďalej viac popularity získava slaná varianta tohto jednoduchého zákusku.

Práve slané štrúdle s rôznorodou náplňou už nemusia byť len niečím malým na zahryznutie, ale môžu poslúžiť ako výdatné hlavné jedlo , ktoré Vás zasýti, a navyše si na ňom skvele pochutí celá rodina.

Mňam!

Je výborná!

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

  • 4 listové cestá
  • 1 paradajka
  • 700 g kuracieho mäsa
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 zelená paprika
  • 2 nakladané uhorky
  • 150 g šunky
  • 1 vajce
  • majonéza a kôpor

Takto budeme postupovať:

  1. Kuracie mäso uvarte v osolenej vode a potom ho nakrájajte na malé kúsky spolu so šunkou. Syr nastrúhajte a zeleninu nakrájajte na malé kúsky. Tieto prísady zmiešajte spoločne s majonézou a kôprom.
  2. Túto náplň vložte do lístkového cesta a starostlivo zabaľte do podoby štrúdle.
  3. Ten potom upečte na plechu s papierom na pečenie pri 180 stupňoch po dobu 15 minút a podávajte teplý, alebo studený.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

 

Reklamy