Najchutnejšie pohostenie! Slaný koláč plnený klobásou, syrom a paradajkami, pripravený už za 40 minút

Predjedlo je chod, ktorý býva v našej krajine veľmi často prehliadaný, čo je ale veľká chyba.

Reklamy

Každý hostiteľ by mal svojim hosťom ponúknuť niečo dobré na zahryznutie a pripravenie ich chuťových buniek na ďalšie chody.

Predjedlo môže byť zložitá kompozícia surovín, ale môžete hosťom ponúknuť tiež veľmi ľahký, a pritom nesmierne chutný slaný koláč, ktorý nadchne každého.

Pripravte ho podľa nasledujúceho receptu.

Máme hotovo!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 g klobásy
  • 100 g sušených paradajok
  • 50 g zelených olív (voliteľne)
  • 50 g parmezánu
  • 50 g tvrdého syra
  • 220 g múky
  • 250 g jogurtu
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička masla
  • mix paprík
  • olej,
  • zmes korenia
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Klobásu nakrájajte a trocha opražte na panvici. Zmiešajte jogurt s vajcami. Pridajte múku a prášok do pečiva. Neustále miešajte. Pridajte mäso, papriky. Nastrúhajte syr a pridajte ho do cesta.
  • Nakrájajte olivy a paradajky a pridajte ich do cesta. Pridajte soľ a korenie a dobre premiešajte.
  • Cesto nalejte do panvice pomazanej maslom a pečte po dobu 40 minút na 180 stupňov. 3-4 minúty pred dopečením posypeme koláč parmezánom a vložte ho späť do rúry, aby trochu zhnedol Po upečení nakrájajte a podávajte.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: suntgospodina.net

Vyskúšajte tiež:

Keď pripravujem jablkový koláčik, tak jedine už len tento: Toto je tá najchutnejšia jablková maškrta, ktorú pripravím vždy, keď mi zvýšia jablká!

Veľkonočné pečenie: „KYJEVSKÝ KRÉMEŠ“, ktorý nemá chybu. S lahodnými orieškami a nezabudnuteľnou chuťou.

Reklamy