Mleté mäso milujú takmer všetci. Jedlá pripravené z mletého mäsa, sú rýchle a chutné. Prečo si ich teda nepripraviť. A rovno to môžete skúsiť podľa nášho fantastického receptu.
Reklamy
Zoznámite sa s veľmi chutnou záležitosťou.
Naviac je príprava tohto jedla príjemná hlavne preto, že nemusíte nič zdĺhavo kombinovať.
Máte súčasne pripravené mäso aj prílohu v jednom. Pokrm z mletého mäsa a zemiakov je úplne úchvatný.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa
- 300 g zemiakov
- 4 vajcia
- 200 g cibule
- 50 g majonézy
- 150 g syra
- soľ, korenie podľa chuti
- Jedným z prvkov náplne je zemiak. Zemiaky oškrabte, uvarte a po ochladení nastrúhajte nahrubo. Dajte do vhodnej misy a pridajte lyžicu majonézy, soľ a korenie podľa chuti. Dobre zamiešajte. Cibuľu nakrájajte a potom osmažte v rastlinnom oleji až do zlatisto hnedej farby.
- Uvaríme vajcia, schladíme a ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme trochu majonézy a zamiešame. Pridáme najemno nastrúhaný syr
- .Vysteľte plech papierom na pečenie a potom namažte malým množstvom masla. Položte na neho mleté mäso vo forme tenkých placiek, maximálne 1 centimeter. Snažte sa urobiť placky rovnakej veľkosti, a nechávajte medzi nimi malý voľný priestor.
- Cibuľku dajte na vrchol, potom vajcia s majonézou. Ďalšie – vrstva strúhaných zemiakov. Zemiaky môžu byť ešte ľahko dochutené majonézou.
- Zasypte syrom. Pečte na 180 stupňov pol hodiny. Máte hotovo a môžete sa pustiť do jedla.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň
zdroj: sovet-ok.ru
Reklamy