Náš obľúbený, tvarohový „RIŠKO“ nemá konkurenciu! Takú dobrotu som dlho nejedla!

Dnes sme si pre vás pripravili výbornú maškrtu, ktorú si obľúbila celá naša rodina.

Reklamy

Prvýkrát som ho skúšala u svokry na oslave a odvtedy sa ho aj s deťmi nevieme dojesť.

Chutí skutočne famózne!

Tento recept si pripnite na chladničku 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

    • 2 vajcia
    • 3/4 hrnček Kr. cukor
    • 1/2 hrnček oleja
    • 2 hrnčeky hladká múka
    • 1 hrnček mlieka
    • 1 vanilkový cukor
    • 1 ks prášok do pečiva
    • 3 lyžice kakaa
    • Trochu Granko (asi 2 lyžice)

krém:

    • 700 ml mlieka
    • 2 vanilkové pudingy alebo aj smotanové
    • cukor podľa chuti
    • 2 tvarohy
    • rum podľa chuti
    • 1/2 masla

Poleva (Voliteľne):

    • 2 kyslé smotany
    • 1 čokoláda na varenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Všetky suroviny na cesto okrem kávy a kakaa zmiešame dohromady a vymiešame jednotné cesto.
  2. Polovicu cesta vylejeme na plech vložený papierom na pečenie – alebo vymastený a vysypaný múkou. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, kávu nalejeme na svetlé cesto.
  3. Upečieme pri 180-200 ° C asi 20 minút (je potrebné sledovať, každá rúra pečie inak).
  4. Z mlieka a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý nakoniec vyšľaháme s maslom a tvarohom. Tento krém nanesieme na cesto a uhladíme. Nakoniec môžete ešte urobiť polevu.
  5. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme chladnú smotanu, dobre zamiešame. Nanesieme na vrch koláča a môžeme ešte urobiť vzory. Môžete urobiť vzor len na čokoládové vrstve, alebo ľahko premiešať s tvarohovú vrstvou.
  6. Dáme vychladiť a môžeme podávať!

Sledujte video postup:

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: youtube.com

 

Reklamy